“İYİ BELEDİYECİLİK, ÜRETEN BELEDİYECİLİK İÇİN HAZIRIZ”

İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı, yaklaşan yerel seçimler nedeniyle ilçemizdeki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, İYİ Parti’nin belediyecilik anlayışını anlatmaya çalışıyor. Kentin kronikleşen sorunlarına çözüm önerilerini de anlatan yönetim, 31 Mart sonrasında Milas’ı yönetmeye talip olduklarını dile getiriyor.

“İYİ BELEDİYECİLİK, ÜRETEN BELEDİYECİLİK İÇİN HAZIRIZ”

Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle her siyasi partide olduğu gibi İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı’nda da hareketlilik olağan hızıyla devam ediyor. Henüz ‘Millet’ ittifakının içeriği tam olarak netleşmemekle birlikte ilçe yönetimi her türlü koşulda seçime hazır olduklarının altını çizerken, seçim çalışmaları kapsamında; kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, oda ve dernek yönetimleri ziyaret edilerek, görev verilmesi halinde belediyecilik anlayışlarını anlatmaya çalışıyorlar.

İYİ Parti Milas İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri bu kapsamda geçtiğimiz hafta Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve yönetim kurulu üyeleriyle Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve aynı zamanda Milas Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Celal Devrim ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret ettiler.

Ziyaretler kapsamında İYİ Parti olarak yerel seçim çalışmalarını, Milas'ın sorunlarını ve çözüm önerilerini sunduklarını belirten Mehmet Çayırlı şunları söyledi:

“İYİ Parti olarak genel merkezimizin İYİ Belediyecilik programını anlatıyoruz. Bu kapsamda üreten belediyecilik anlayışımızı dile getirip, Milas’ın; Tarih, Tarım, Turizm, Ticaret (4T) anlayışımızı kültürümüz ile entegre ederek, belediyelerin çiftçimize, üreticimize, esnaflarımıza uygun, istihdama yönelik projelerimizi sunuyoruz.

Bu anlamda Milas Belediye Anonim Şirketi ve Köy-Bel Kooperatifi gibi kuruluşlar kurarak, bu çatı altında; zeytin ve zeytinyağı üreticilerimize yönelik Zeytinyağı Rafineri Fabrikası, pamuk üreticisi ve el sanatları, tezgâh halıcılığına yönelik Milas Dokuma Sanayi Fabrikası, bal üreticilerine yönelik Milas Bal Paketleme ve Ambalajlama Fabrikası, yerli ve yabancı sigara firmalarına aracılık ederek kaliteli tütün yetiştirilmesini teşvik etmek, pazarlamak ve aracı olmak için tütün ve bölgemizin 12 ay boyunca güneş alan bir yer olması nedeniyle güneş enerji sistemi ile ilgili düşüncelerimizi aktarıyoruz.

Bilindiği gibi doğalgaz ile ısınma konusunda vatandaşlarımız doğalgaz faturalarının fahiş fiyatları altında eziliyor. Buna alternatif olarak, gerekli fizibilite çalışmaları yapılarak mali ve teknik araştırmalar yapılması, güneş enerjisi sistemi ile santral yapılması konusunda dünya bankasına uzun vadeli kredi alınabilecek şekilde proje hazırlanması, Isınma ve Hava Kirliliği sorununun çözümünü vatandaşımızın lehine olacak şekilde, “doğalgaz mı? Güneş enerjisi sistemi mi?” şeklinde çalışmalar yapacağımızı ve ortak akılda vatandaşımızın lehine ve bütçesine sarsmayacak çözüm önerilerimizi sunduk.

Üreten belediyecilik kapsamında daha farklı projelerimiz olduğunu, ancak temel hedefin; üretime teşvik, istihdama ve işsizliğe katkı, belediyeye mali kaynak yaratma gibi ana tema çerçevesinde bir yönetim anlayışı içinde belediye yönetimine talip olduğumuzu, kazanmamız durumunda STK temsilcilerimiz ile birlikte ortak hareket ederek Milas'ımızı beraber yönetmeyi talip olduğumuzu anlattık” dedi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık