Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

İYİ Parti Muğla İl Başkanı Şekerdağ’dan 31 Mart değerlendirmesi

İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, yazılı bir basın açıklamasıyla, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimleri değerlendirdi. İYİ Parti’nin kuruluş sürecini, 24 Haziran 2018’de yapılan genel seçimleri ve son olarak da 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendiren İl Başkanı Şekerdağ; “Öncelikle Muğla’mızda ve ülke genelinde Türk Milleti’nin teveccühü ile göreve gelmiş tüm seçilmişlere, milletimizin hak ettiği hizmeti vermeleri temennisiyle başarılar diliyorum” dedi.

İYİ Parti Muğla İl Başkanı Şekerdağ’dan 31 Mart değerlendirmesi

İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Öncelikle Muğla’mızda ve ülke genelinde Türk Milleti’nin teveccühü ile göreve gelmiş tüm seçilmişlere, milletimizin hak ettiği hizmeti vermeleri temennisiyle başarılar diliyorum. İYİ Parti Muğla İl Başkanı olarak, sadece Yerel Seçimlerin değerlendirmesini değil genel olarak değerlendirmemi sizlerle paylaşacağım.

1.5 yıllık geçmişe sahip İYİ Partimiz ile üç (3) büyük kurultay ve Genel ve Mahalli olmak üzere iki(2) önemli seçim yaşadık. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener liderliğinde ambargolarla, iftiralarla, engellerle, zorluklarla mücadele ederek, çok zorlu bir süreci geride bıraktık. Neticede henüz1.5 yaşında olan İYİ Partimizin varlığı, 17 yıldır tahterevalliye dönen Türk Siyasetinin seyrini değiştirmiştir.

Değerli hemşehrilerim,

Bu vesileyle yaşanılanları kısaca özetlemek istiyorum. 25 Ekim 2017 tarihinde Cumhuriyetimizin Başkenti Ankara’da kurulan İYİ Parti’nin Türk Millet’inin umudu olması, İYİ Parti’ye olan teveccühün gün geçtikçe artması dolayısıyla İYİ Parti’nin seçime girmesini engellemek için ve ekonomideki kötü gidişatın sonuçlarından kurtulabilmek için, 3 Kasım 2019 tarihinde yapılması planlanan Genel Seçim, erken seçim kararı ile 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmıştır. Seçimlere girebilmek için gerekli tüm şartları yerine getirmiş olmamıza rağmen YSK’dan olumsuz karar çıkma ihtimaline karşı, CHP’nin 15 milletvekili desteği ile TBMM’de İYİ Parti grubu kuruldu. Hem seçime girebilmek için yeterli olan şekil şartları yerine getirdiğimiz için hem de Meclis’te grubumuzun olması dolayısıyla Genel Seçimlere katılabildik. 24 Haziran seçimlerinde 5 milyon cesur yürekli seçmenin teveccühüyle İYİ Partimiz TBMM’de grubu olan siyasi bir parti olarak rüştünü ispatlamıştır. İYİ Parti Milletvekilleri, Türk Milleti adına araştırma önergeleri ve kanun teklifleri ile Türk Milleti’nin Meclis’teki sesi olmayı başarmıştır. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti için Meclise sunduğumuz önergelerimizden bazılarını tekrar hatırlatmak istiyorum:

-1933 yılından bu yana okullarımızda öğrencilerin okuduğu ve mevcut iktidar partisi tarafından yasaklanan Andımızın tekrar okutulması için verilen önerge,

-Yine mevcut iktidar tarafından tabelalardan kaldırılan Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) ibaresinin yeniden getirilmesine ilişkin verilen önerge,

-Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair verilen kanun teklifi vb.

Kıymetli Muğlalılar,

24 Haziran 2018 tarihinde temeli atılan Millet İttifakı’nın sadece Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin çıkarları gözetilerek 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde de bazı il ve ilçelerde stratejik olarak devam etmesi gerektiği İYİ Parti ve CHP Genel Merkezleri tarafından değerlendirilmiş ve hayata geçirilmiştir.

Bu bağlamda, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti artık Millet İttifakı’nın adayı ve bütün Ankaralıların Başkanı olarak Sayın Mansur Yavaş’a emanettir. Müsterih olun, Başkentimiz emin ve ehil ellerde bir yıldız gibi parlayacak. İstanbul’da ise millet iradesine saygının gereği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını en kısa sürede alacağını ve 16 Milyon İstanbullu için, dünya mirası İstanbul için çalışmaya başlayacağını düşünüyoruz. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Millet İttifakı’nın idaresine geçen diğer büyükşehir, il ve ilçe belediyelerinde işinin ehli yöneticilerle ve çalışanlarla, hak, hukuk ve adalet ile vatandaşa hizmet dönemi başlayacak, yolsuzluk, rant, talan, müsriflik, yandaş kayırma dönemi son bulacaktır.

Değerli hemşehrilerim,

Muğla’mızda Büyükşehir Belediye Başkanlığında ittifak Genel Merkezler düzeyinde yapılmış, CHP adayı Sayın Osman Gürün desteklenmiş ve Millet ittifakı olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı kazanılmıştır. Altı (6) ilçemizde il düzeyinde ittifak yapılmış CHP adayları desteklenmiş, yedi (7) ilçemizde ise seçimlere partimiz adayları ile girilmiştir. Sonuçlardan açıkça görülmektedir ki Muğla’da yapılan tek taraflı ittifak İYİ Parti’nin lehine olmamıştır. Bu durum detaylı olarak Genel Başkanımızla istişare edilmiştir.

Değerli hemşehrilerim,

Takdir edersiniz ki katıldığımız her iki seçim de normal şartlar altında değerlendirilemez. Cesur liderimiz Sayın Meral Akşener’in tüm tehditlere karşı dimdik duruşu neticesinde, Türk Milleti ve Türkiye için Millet tarafından imece usulüyle ve Türkiye İYİ olacak şiarıyla kurulan İYİ Partimiz tarafından atılan tüm adımlar; makam, mevki ve hırslardan arınmış daima Türk Milleti’nin iyiliği gözetilerek gerçekleştirilmektedir. 31 Mart Yerel Seçimlerinde de tüm isnatlar, tehditler Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener tarafından bir kenara itilmiş ve korkusuzca Türk Milleti’nin asıl dertlerine; mutfaktaki yangına, ekonomik krize, işçinin, memurun, emeklinin, EYT’linin, işsiz gencimizin duygularına tercüman olunmuş ve iktidar partisinin kulağının çekilmesi sağlanmıştır.

Burada iki önemli soru var: İYİ Parti kurulmamış olsaydı ne olurdu? Tüm bu zorlukları, engelleri, tehditleri aşamamış olsaydık Türkiye bugün nasıl bir sonuçla karşı karşıya olurdu? Değerli hemşehrilerim bu soruları sizlerin ferasetine bırakıyorum.

Bütün engellemelere rağmen seçimin kazananı; ayrıştıranlara, ötekileştirenlere, iftira atanlara, kutuplaştırma denklemi üzerinden seçim kazananlara inat; kardeşlik, birlik, iyilik, sevgi, saygı diyen cesur Türk Milleti’dir. Bu seçimin kazananı Türkiye’dir.

Değerli hemşehrilerim,

İYİ Parti’nin neferleri gururla “Ne Mutlu Türküm Diyene” diye haykıranlardır, varlıklarını Türk varlığına armağan edenlerdir. Birinci vazifesini Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmek olarak özümsemiş kişilerdir. Bizler İYİ’lik yolunda, Atamızın gösterdiği hedefe ulaşmak için, Türkiye ve Türk Milleti için çarpan kalplerimizle ilerlemeye devam edeceğiz. Bu yolda şimdiye kadar İYİ Partimize verdiğiniz destek için teşekkür ediyor, bundan sonraki süreçte de Türkiye’nin İYİ olması için gösterdiğimiz çabaya, desteklerinizi esirgemeyeceğiniz umuduyla saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis