İYİ Parti yöneticilerinden emniyet mensuplarına kutlama ziyareti

Türk Polis Teşkilatı’nın 174’ncü kuruluş yıldönümü nedeniyle İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu ve arkadaşları, Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava başta olmak üzere ilçe emniyet müdürlüğündeki birimlerde görev yapan emniyet mensuplarını ziyaret ederek 10 Nisan Polis Haftasını kutladılar.

İYİ Parti yöneticilerinden emniyet mensuplarına kutlama ziyareti

Her yıl 10 Nisan’da kutlanan Polis Haftası kapsamında İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava ile başlayan ziyarete; İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu, bazı ilçe yönetim kurulu üyeleri ve 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde belediye meclis üyesi seçilen; Mehmet Çayırlı, Gürsel İnce, Ali Kurt, Tacettin Yıldız ve eski dönem belediye meclis üyesi Kasım Özkan katıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Ava’nın şahsında, halkın huzur ve güvenliği için gece-gündüz demeden görev yapan tüm emniyet mensuplarının bu anlamlı günlerini kutlayan İlçe Başkanı Yanıkoğlu, yerel seçim sürecinde emniyet mensuplarının olağanüstü bir gayretle çalıştıklarını, seçimlerin güvenli bir şekilde tamamlanmasına katkıda bulunduklarını belirterek, teşekkür etti.

İlçe Başkanı Yanıkoğlu; “Ülkemizin iç ve dış düşmanlarına karşı Jandarma ile birlikte sizler yedi gün 24 saat görev yapıyorsunuz. Genel asayiş konuları başta olmak üzere; uyuşturucu, terörle mücadele, trafik güvenliği, kaçakçılık gibi her türlü yasadışı faaliyetlere karşı görev yaparken, vazife başında şehit düşen tüm emniyet mensuplarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler, şu anda olduğu gibi görevi başındaki emniyet mensuplarımıza kolaylıklar diliyoruz” diyerek, emniyet teşkilatının halkımız için ne denli önemli olduğunu belirtti.

Gerçekleşen ziyaret için teşekkür eden Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava ise, halkın huzur ve güvenliği adına, yasalarla kendilerine verilen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarına vurgu yaparak; “Elbette toplumsal huzur sadece polisiye tedbirlerle sağlanacak bir şey değildir. Bu konuda halkımızın da duyarlı olması, kanunlara uyma konusunda daha hassas olmaları gerekiyor.

Aslında birçok konuda Avrupa standartlarının üzerindeyiz. Yani Anayasamız başta olmak üzere kanun ve yönetmelik konusunda bir sıkıntı yok ancak bunların uygulanması, halkın daha bilinçli bir şekilde hareket etmesi noktasında bazı eksikliklerimiz var. Son dönemlerde, ilkokul hatta anaokullarında başlayan eğitim süreciyle de önümüzdeki yıllarda bu eksiklikler de ortadan kalkacaktır. Çünkü yasalar sadece suçu önlemeye yönelik çıkan bir şey değildir. Yasalar, kutsal olarak kabul ettiğimiz insan hayatını kolaylaştırma, bir düzen içinde insanların bir arada yaşamasını sağlamaya dönüktür. Bu alandaki bilinçlenmeyi sağladığımızda toplumsal huzuru da zaten sağlamış olacağız” dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Ava’nın ardından İYİ parti yöneticileri, İlçe Emniyet Müdürlüğü binasındaki tüm birimleri dolaşarak görev başındaki emniyet mensuplarının günlerini kutladılar.

     

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık