İYİ PARTİLİ ERGUN’DAN TÜRK-İŞ BAŞKANI ATALAY’A SERT TEPKİ:

İYİ PARTİLİ ERGUN’DAN TÜRK-İŞ BAŞKANI ATALAY’A SERT TEPKİ:

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve beraberindeki heyetin TÜRK-İŞ'i ziyareti esnasında, asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Enflasyonu durdurmadan, tabiri caizse küpün altını kapatmadan küpün üzerine istediğiniz kadar suyu doldurun, kısacası parayı verin paranın bir hükmü kalmıyor. Bunun için biran evvel küpün altını kapatmak lazım, enflasyonu durdurmak lazım. Ondan sonra da toplumun alım gücünü belirli bir noktaya çekmek lazım." diyen Atalay’a İYİ Parti’den sert tepki geldi.

SEN ÇALIŞANLARIN MI, YOKSA İKTİDARIN MI TEMSİLCİSİSİN?

Atalay’ın açıklamaları üzerine sosyal medya hesabından tepki gösteren İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun şunları söyledi:

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, Çalışma Bakanı ile yaptığı görüşmede asgari "ücrete zam yapılmasa da olur" demeye getirmiş...

O halde asıl vazifesi çalışanların haklarını ve gelir düzeyini korumak olan TÜRK-İŞ Başkanı'nın şu sorulara cevap vermesi lazım:

IMF bile iktidarın mevcut politikalarıyla 2029'a kadar enflasyonu tek haneye indirmesinin mümkün olmadığını söylerken, sen hangi hakla iktidar tezlerini savunuyorsun?

İktidar kendi yarattığı enflasyonun bedelini sabit ücretli çalışanlara ödetmeye çalışırken niye sesini çıkarmıyorsun?

Enflasyonu çalışanlar mı yarattı da bedelini çalışanlar ödeyecek?

Sen çalışanların mı, yoksa iktidarın mı temsilcisisin?

Hangi ülkede enflasyon belası çalışanlara enflasyon farkı ödenmeden çözülmüş?

Bu soruların cevabını vebalini aldığın milyonlarca insanlara verebilecek misin?

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık