Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kadınlar birlik ve dayanışma yemeğinde buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milas İlçe Kadın Kolları tarafından “Birlik ve Dayanışma” yemeği düzenlendi.

Kadınlar birlik ve dayanışma yemeğinde buluştu
  • 05 October 2022, Wednesday 12:15

Havuzbaşı Kır Düğün Salonu’nda gerçekleşen yemeğe, CHP Parti Meclisi Üyesi Gizem Sayar Özcan, CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Aysun Demirel Korkut, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcıları Halil Mutlu, Mehmet Ateş, İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce, DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş, Gelecek Partisi Milas İlçe Başkanı Murat Sodra ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, CHP Muğla il ve çevre ilçelerdeki yöneticileri, kadın kolları ile gençlik kolları yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve partililer katıldı. Meclis çalışmalarına katılmak üzere Ankara’da bulundukları için geceye katılamayan CHP’li Milletvekilleri Mürsel Alban, Suat Özcan, Burak Erbay ve Süleyman Girgin ise birer mesaj ilettiler.

MODERN BİR TOPLUM OLMANIN BİRİNCİ KOŞULUDUR

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın seslendirilmesiyle başlayan gecenin açılış konuşması CHP Milas İlçe Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz tarafından yapıldı.

Katılımcılara hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Naz, “Bir kez daha burada, Birlik ve Dayanışma Yemeğimizde yüreklerimizi birleştirdik ve iktidara yürüyüşümüzün ne kadar kuvvetli olduğunu bir kez daha gösterdik” diyerek şöyle devam etti:

“Kadınları geri bırakan milletler, geri kalmaya mahkumdur der Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk. Evde, iş yerinde, siyasette, emek sömürüsünde hayatın her alanında kadınları ezen, ötekileştiren bir yapıyla maalesef mücadele ediyoruz. Kadının özgürleşmesi tali bir mesele değil, çağdaş, adil ve modern bir toplum olmanın birinci koşuludur.

EVLERİMİZE HAPSEDİLMEK İSTENİYORUZ

Maalesef, özellikle son 20 yılda kadın cinayetleri artmaya başladı. Her gün en az bir kadını, erkek şiddeti yüzünden toprağa veriyoruz. Şiddetin her türlüsüyle boğuşuyoruz. İş hayatından, ev hayatımıza kadar, toplumsal yaşamın her noktasından gün geçtikçe biraz daha itiliyor, birer birer evlerimize hapsedilmek isteniyoruz. Onlarca kadın sistematik şekilde tacize, tecavüze uğruyor.

AKP İKTİDARI, KADINA VERDİĞİ DEĞERİ BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞ OLDU

Yüzlerce kadın fiziksel, psikolojik, cinsel, ekonomik ve sosyal şiddet görüyor. Toplumsal düzeni sağlamakla görevli olan iktidar sahipleri, gerekli adımları atmayarak cinayetlerin yanında saf tutuyorlar. Atmadıkları her adımda yüzlerce vakaya cesaret veriyorlar ve bu tarihsel suçu işliyorlar. Yitirdiğimiz canlara karşı, sessiz kalarak, dilsiz şeytanı oynamaya devam ediyorlar. İktidar sahipleri ekranlara çıkıp, kadınlara karşı nefret söylemlerinde bulunmaktan vazgeçmiyorlar. Uluslararası alanda imzalanmış, tüm Avrupa ülkelerinde uygulanan İstanbul Sözleşmesi’nden çıkan AKP iktidarı, kadına verdiği değeri bir kez daha göstermiş oldu. Tüm bunlar yetmezmiş gibi medyada da maalesef, kadın cinayetleri istatistiki rakamlardan ibaret hale gelmiş durumda.

SESİMİZİ HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Cumhuriyet Halk Partimizin iktidara gelmesiyle birlikte bu sorunların tamamını çözeceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da açıkladığı ve her seferinde vurguladığı gibi. İktidara gelir gelmez, kadına yönelik şiddetle mücadelemiz hemen başlayacak. İstanbul Sözleşmesi'ni iktidara gelişimizin ilk haftasında yeniden yürürlüğe koyacağız. Devletin tüm kademelerinde kadınlara yönelik, onların hayatını kolaylaştırıcı adımları hemen atacağız.

Yılmak yok, kadınlar birlikte her şeyi başaracağız. Halkın iktidarını biz kadınlar kuracağız. Öncü güç bizler olacağız. Tıpkı Kurtuluş Savaşı, tıpkı Gezi Parkı'nda olduğu gibi... Biz kadınlar hayatın her alanında var olmaya ve sesimizi haykırmaya devam edeceğiz.”

SAÇLARINI KESEREK DESTEK VERDİ

Konuşmasını “Bugün 4 Ekim... Bundan tam 96 yıl önce Türk Medeni Kanunu yürürlüğe girdi. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizlere armağan ettiği, kadın erkek eşitliği konusunda en büyük ve en önemli adımların atıldığı Türk Medeni Kanunumun yürürlüğe girişinin yıl dönümünü kutluyorum” diyerek sürdüren Naz, İran’da, 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin 'kıyafet kurallarına uymadığı' gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınması ve şüpheli biçimde ölmesinin ardından İran’da kadınların öncülüğünde başlayan saç kesme eylemine de kürsüde kendi saçlarını keserek destek verdi. Ve konuşmasını şöyle devam ettirdi.

“Bu vesileyle, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyorum. Özellikle, İran'da yaşananları görünce Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin önemini bir kez daha görüyoruz. Buradan tüm dünya kadınlarını selamlıyorum. Buradan tüm İranlı kadınları selamlıyorum ve onların bu mücadelesine destek oluyorum. Saçlarımı, özgürlük mücadelesi veren tüm İranlı kadınların saçlarıyla birleştiriyorum. Dünyanın tüm kadınları, hayatı ilmek ilmek ören tüm kadınlar mücadelemiz başarıya ulaşacak. Tüm coşkumuzla, tüm heyecanımızla alanlarda, sokaklarda ve erkek egemenliğine inat hayatın her alanında olacağız. Bugün burada yemeğimize katılan Sayın Belediye Başkanımıza, değerli milletvekillerimize, ilçe başkanımıza, ilçe gençlik kolları başkanımıza ve yönetimine kadın kollarımıza, çok değerli sanatçımız Zeynep Casalini hanımefendiye, değerli misafirlerimize, tüm partililerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Güç verdiniz, omuz verdiniz. Sağ olun var olun” dedi.

MAYIS ORTALARINDA BİR SEÇİM BEKLİYORUM

Naz’ın ardından kürsüye davet edilen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Kadın kolları başkanımız çok güzel bir konuşma yaptı. Onun için sadece teşekkür konuşması yapacağım. Bu kadın kolları yemeği alışık olduğumuz kadın kolları yemeğinden biraz daha farklı. Bugün erkeklerin de katıldığı dayanışma içerisinde çok güzel bir gece yaşıyoruz. Emek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Mayıs ortalarında bir seçim bekliyorum. Türkiye’nin kaderinin belirleneceği bir 7 ay var. Bu 7 ay için başta CHP, millet ittifakının emektarları olmak üzere geleceğimiz için, çocuklarımız için cumhuriyet için bu 7 ay çok iyi çalışmamız lazım. Bu süreçte ekonomik olarak da desteğe ihtiyacımız var. Bu gecenin bir anlamda amacı odur. Destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Birlikte bu ucube yönetimi sonlandıracağız. Bizlerin birliğine dayanışmasına Türkiye’nin ihtiyacı var” dedi.

CASALİ’Nİ DE SAHNE ALDI

CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, CHP Muğla İl Başkanı Aysun Demirel Korkut ve CHP Parti Meclis Üyesi Gizem Sayar Özcan’ın konuşmalarının ardından pasta kesimi ile devam etti.

Misafir olarak etkinliğe katılan sanatçı Zeynep Casalini şarkılarıyla destek verdi. Etkinliğe katılanlar şarkılara bayraklarla eşlik etti.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis