Kadınlar haykırdı: “Bu ülkenin erkek adaletine artık dayanamıyoruz!”

​​​​​​​Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milas Kadın Kolları ve Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD), çocuğunun gözleri önünde eski eşi tarafından vahşice katledilen Emine Bulut hakkında ortaklaşa basın açıklaması yaparak, kadına ve çocuğa yönelik şiddetin önlenmesinin yasal düzenlemelere, uygulamalara ve toplumsal anlayışın değişmesine bağlı olduğu vurgusu yapıldı.

Kadınlar haykırdı:  “Bu ülkenin erkek adaletine artık dayanamıyoruz!”

Milas Arasta Park’ta CHP ve CKD üyesi kadınların katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında; Muğla Milletvekili Suat Özcan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, CHP Milas İlçe Sekreteri Anıl Zeybekoğlu, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Bekir Perçin, CHP Milas İlçe Gençlik Kolları Başkanı Göksel Billur, belediye meclis üyelerinden bazıları hazır bulundular. 

Katılımcıların ellerinde çeşitli resim ve sav sözler içeren pankartları tuttuğu ve kalabalık bir gazeteci topluluğu tarafından izlenen basın açıklamasında CHP Milas Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, ülkede kadın katili erkeklerin ceza alması için mücadele edilmesi  gerektiğini söyledi. Yasaların gereğini yapmayanların, kadınları korumayan ve haklarını ellerinden almaya çalışanların bu cinayete ortak olduğunu belirten Naz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Biz bu ülkenin erkek adaletine dayanamıyoruz.

‘Bir kişi daha eksilmeyeceğiz’  dedikçe onlarca eksiliyoruz. Dün sadece Emine Bulut’un haykırışını izledik ama 2019 da erkekler tarafından katledilen 223 kadın da ‘ölmek istemiyorum’ diye haykırdı…

Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet, caydırıcı ve uygulanabilir cezalar gelmediği sürece, kadın cinayetlerini önlemek üzere konulan 6284 Sayılı Koruma Kanunu ve İstanbul Sözleşmesi tam olarak uygulanmadığı, katil erkeklere ödül gibi dağıtılan indirimlere bir son verilmediği sürece bitmeyecek!”

Cumhuriyet Devrimlerine dört elle sarılmalıyız

CKD Milas Şube Başkanı Nurgül Çöllüoğlu tarafından okunan basın açıklaması ise özetle şöyle:

“Çocuğunun gözleri önünde, ölmek istemediğini haykırarak ölüme giden Emine Bulut'un uğradığı zulmü lanetliyoruz… Kadınların şiddete uğraması, bu şiddetin devamında çocuklarının, yakınlarının önünde paramparça olmaları bir sonuçtur. İçinde yaşadığımız ekonomik, siyasal, kültürel bütünün kadınlara sunduğu bir sonuç. Bir yandan kadın, ana olarak yüceltilirken diğer yandan aile ve toplumsal değer yargıları içine hapsedilerek yaşamaya zorlanıyor… Kadının karşılaştığı şiddet sadece dar gelirli kesimlerle, sadece eğitimsizler arasında diye sınırlandırılabilecek bir konu değildir… Emine Bulut'ların doyasıya yaşamadan hayatlarını yitirdikleri bu ortamda Cumhuriyet Kadınları olarak dört elle Cumhuriyet Devrimlerine sarılıyoruz. Cumhuriyet Devrimlerinin yarattığı, özgür, eşitlikçi, kültürel ortamın canlanması için mücadele edeceğiz…  Tüm yetkilileri de kadını ikinci sınıf sayan eşitsiz yazısız yasalarla mücadelede sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.

 

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık