Kafaca’da “Yöresel Kültürel Değerlerimiz” Sergisi

Adem KANKAYNAR -

Kafaca’da “Yöresel Kültürel Değerlerimiz” Sergisi

Milas ve Çomakdağ kültürünü anlatan slayt gösterimi, yöresel halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisinin yer aldığı etkinlikte ‘Yöresel Kültürel Değerlerimiz’ adlı serginin açılışı yapıldı.

Düzenlenen sergi ve müzik etkinliğine; Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, MSKÜ Milas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Demir, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Ünal Dereli, Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Coşkun, Şube Müdürü Coşkun Demir, Milas Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük, Kafaca İlk/Ortaokulu Müdürü ve Müdür Yardımcıları, öğretmenler, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar ve parti yönetimi ile MHP Milas İlçe Başkanı Sinan Yılmaz ve mahalle sakinleri katıldı.

Programa katılan protokol üyelerinin Kafaca İlk/Ortaokulu yöneticileri tarafından öğrencilerden oluşan davul zurna ekibi ile karşılanmasından sonra yöresel kıyafetli öğrenciler Milas Kaymakamı Eren Arslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’a çiçek takdim ettiler.

Milas ve Çomakdağ kültürünü anlatan slayt gösterimi ile başlayan programda öğrenciler yöresel Sürmeli ve Kerimoğlu oyunlarını oynadılar ve okul korosu türküler söyledi.

Çomakdağlı Mehmet Amca ile yapılan röportajı izleyen protokol üyeleri, Harmandalı Zeybeği oynayan öğrenciyi ve ardından öğrencilerin oluşturduğu davul zurna ekibinin gösterilerini ilgi ile izlediler.

Sonrasında Kafaca İlk/Ortaokulunun hazırlamış olduğu Yöresel Kültürel Değerlerimiz sergisinin açışını yapan Milas Kaymakamı Eren Arslan ve protokol üyeleri, sergilenen yöresel ürünleri incelediler.

Program, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık