Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Katledilişinin 27. Yılında UĞUR MUMCU’yu Andık!..

Bundan 27 yıl once karanlık mihraklarca aracına bomba konarak öldürülen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, her yıl olduğu gibi bu yıl da, öldürüldüğü 24 Ocak günü, Atapark’ta yapılan törenin ardından, 27 yıl once Atapark’a Uğur Mumcu anısına dikilen ağaca karanfiller konarak anıldı.

Katledilişinin 27. Yılında UĞUR MUMCU’yu Andık!..

 Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi’nce düzenlenen etkinliğe, başta Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe olmak üzere pek çok “Milas Demokrasi Platformu” bileşenlerinin üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın söylenmesiyle başlayan anma etkinliği, ADD üyesi Nuray Gözel’in okuduğu metinle devam etti. Nuray Gözel’in konuşması şöyleydi:
“Milas Demokrasi Platformu’nun değerli bileşenleri, basınımızın güzide temsilcileri, 
Demokrasi şehitlerimizden, Türk basınının değerli ismi, ülkemizde lâik demokrasinin yaşaması için bir ömür harcamış dava adamı, Türk aydınlanmasının korkusuz savaşçısı Uğur Mumcu’nun katledilişinin 27. Yılı nedeniyle toplanmış bulunuyoruz.
Açıklamamıza başlamadan once ahmet Taner Kışlalı, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Necip Hablemitoğlu, Onat Kutlar, Çetin Emeç, Gaffar Okkan ve ismini saymakta zorlandığım faili meçhul kurbanı tüm aydınları özlemle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.
60’ların sakıncalı piyadesi, bir hakikat savaşçısı olan Uğur Mumcu 80’li yılların ikinci yarısından itibaren ısrarla tarikat, siyaset, ticaret üçgenindeki karanlığa ışık tutu. Devlet içinde örgütlenen dinci yapılaşmaları ortaya çıkararak, geleceğe doğru oluşan büyük tehlikeye ısrarla dikkat çekti.
Rabıta adlı kitabında islamcıların örgütlenme biçimini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seren, kimsenin yazmaya cesaret dahi edemediği bir dönemde gerçekleri yazan korkusuz kalemdi.
Etkili ve yetkili makamlar Uğur Mumcu’nun yazdıklarını iyi anlayabilselerdi, uyarılarını dikkate alsalardı 15 Temmuz yaşanmaz, okullarımız tarikatların yol geçen hanı olmazdı.
Sevgili kalpaksız Kuvay-ı Milliyeciler,
O’nun alçakça öldürülmesinin ardından 27 koca yıl geçti. Bu 27 yılda tüm faili meçhuller gibi Uğur Mumcu cinayetinin de aydınlatılamamış olması, bu ülkeyi yönetenlerin yüz karası, bizlerin ise utancıdır.
Bugün basının geldiği ‘içler acısı’ hale bakınca, Mumcuların eksikliğini daha fazla hissediyoruz. Yaşamına mal olan çabalarıyla herkesin gönlüne that kuran kalpaksız kuvay-ı milliyeci Uğur Mumcu ve demokrasi şehitlerimizi özlem ve saygıyla anyoruz.”
Daha sonra, katılımcılar tarafından, 27 yıl once, katledilişi anısına dikilen Atapark’taki Uğur Mumcu ağacına, karanfiller bırakıldı. 
Oldukça kalabalık olan katılımcılar, karanfillerin bırakılması ardından, bir sure daha bölgede kalarak sohbet etti.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis