Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kaymakam Arslan suskunluğunu bozdu

Bu yıl 2-3 Kasım’da 6.’sı düzenlenen Zeytin Hasat Şenliği’nde yaşanan aksaklıklarla ilgili yerel basında çıkan haberlere tek kelime açıklama yapmayan Milas Kaymakamı Eren Arslan, ulusal bir gazeteye açıklamalarda bulundu. Kaymakam Arslan, yayınlanan haberlere ilişkin “Eksik ve yanlış bilgiler ile maksatlı bir şekilde şenlik ile ilgili farklı bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır.” dedi.

Kaymakam Arslan suskunluğunu bozdu

2-3 Kasım tarihlerinde bu yıl 6.’sı düzenlenen Milas Zeytin Hasat Şenliği’nde yaşanan aksaklıklar zinciri Milas halkını derinden üzdü. Yaşanan sorunlara ve aksaklıklara ilişkin yerel medya kuruluşlarında yayınlanan haberlere ve eleştirilere karşı sessiz kalmayı tercih eden Milas Kaymakamı Eren Arslan, konu ulusal gündeme yansıyınca açıklama yaptı. 
“BÖYLE BİR DURUM YOK”
Yurt Gazetesi’nden Abdullah Gürgün’ün haberindeki soruları yanıtlayan Arslan, ilk cevabını şenlikte konuşturulmayan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat hakkında yaptı. Kaymakam Arslan, “Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ın konuşturulmaması gibi bir durum yoktur. Kendisinin konuşma talebi olmadığı gibi, 2017 yılında tüm Komite Üyeleri ve Belediye Başkanının da katıldığı düzenleme komitesi toplantısında geçmiş yıllarda yapılan şenliklerde protokol konuşmalarının çok olması nedeniyle katılımcıların bu durumdan sıkıldıkları ve bu durumun önüne geçilebilmesi için "Düzenleme Komitesi Adına" tarafımdan bir konuşma yapılması kararı alınmış ve o yıl komite adına sadece şahsım konuşmuştur. O zaman neden şenliğe gölge düşmemiştir? 2018 yılında bizzat başkan seçim dönemi olması nedeniyle konuşmamasının yanlış algılanacağını ifade ederek konuşma talep etmiştir ve konuşmasını yapmıştır. 2019 yılında program akışı içerisinde 30 dk.(daha önceki yıllarda olduğu gibi) protokol konuşmalarına zaman ayrılmış ve komite adına şahsım, sayın milletvekilimiz ve son olarak sayın valimiz konuşma yapmışlardır.” dedi.
Milas Belediye Başkanı’na konuşma yaptırılmaması gibi bir amacın olmadığını kaydeden Arslan, “Kaldı ki geçmiş yılların uygulamaları da ortadadır. Oluşturulmaya çalışılan algının aksine her platform ve organizasyonda Belediye Başkanı doğal olarak konuşma yapmak istediği takdirde istediği gibi konuşabilmektedir. Tamamen kaymakamlık organizasyonları olan "Balık Festivali" ve "Ot Şenliği" incelenir ise Belediye Başkanının gayet doğal olarak konuşma yapması sağlanmıştır.”şeklinde konuştu.
GÜRÜN 2017-2018’DE KATILMAMIŞ
Kaymakam Arslan daha sonra, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün şenlikten bir gün önce 16.30’da davet edilmesi hakkında, “Büyükşehir Belediye Başkanlığı kurumsal olarak komitenin üyesidir. Davetiyeler tüm kurumlara gönderilmiştir. Hatta bu konuda bizzat Sayın Başkanın özel kalemi (Cuma günü) özel kalemim tarafından ayrıca aranmıştır. Kaldı ki Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı 2017-2018 yıllarında da davet edildiği halde şenliğe katılmamıştır. Tüm katılımcılar aynı şekilde davet edilmiş olup, 3 Vekilimiz katılım göstermişlerdir.” dedi.
“LOGOLAR KURUMSAL KİMLİK İÇİN KAPATILDI”
Şenlik alanında kurulan çadırlardaki Milas Belediyesi yazılarının kapatılmasında art niyet bulunmadığını ifade eden Arslan, “Şenlik alanında bulunan stantların kurulduğu çadırlarda Milas Belediyesi yazılarının kapatıldığını iddia ediyorsunuz. Durum bu şekilde değildir. Kaldı ki alanda bulunan çadırların bir kısmında da Milas Kaymakamlığı yazmaktadır. Tüm bu yazılar şenliğe kurumsal bir kimlik kazandırmak ve bütünlük sağlanması amacıyla " Milas Zeytin Hasat Şenliği" yazısı ile kapatılmıştır. Aynı durum 2018 yılında da yapıldığı halde bu konunun bu yıl bu şekilde dile getirilmesi düşündürücüdür.” ifadelerini kullandı.
ÜCRET ÖDENMEDİ, HAREKAT NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ
Kaymakam Arslan, daha önce Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın ücretsiz olarak büyükşehirden temin edeceği ancak programın değişmesi nedeniyle 35 bin liraya kiralandığı iddia edilen sahne için ise “Şenlik alanında kurulan sahne için herhangi bir ücret ödenmemiştir. Sponsorluk desteği olarak bedelsiz temin edilmiştir.” dedi. Kaymakam Arslan ayrıca, konser organizasyonunun "Barış Pınarı Harekatı" nedeniyle şehitlerimiz olduğu için komite kararı ile iptal edildiğini, program akışı ve bilgilendirme broşürleri hazırlandığını ve tüm ilçeler de dahil olmak üzere görülmesi gereken yerlere asıldığını, broşür ve davetiyeler önceden basıldığı için iptaller sonrasında ilave maliyet oluşturmaması adına tekrar basım yapılmadığını söyledi. 
“ONAYIMIZ VE BİLGİMİZ YOKTUR”
Şenliğin ikinci gününde sahne alan ‘Dr. Ender Saraç’ın konuşması sırasında doğanın katledilmesiyle elde edilen Zultanit taşını öven konuşmaları’ hakkındaki soruyu da yanıtlayan Arslan, “2018 yılında da şenlik programında yer almış ve son derece olumlu geri dönüşler olması nedeniyle bu yıl da komite kararı ile programa dahil edilmiştir. Davet amacı ve program içeriği sadece zeytinyağı olmasına rağmen bilgimiz dışında konuşmasının içeriğinde zultanit taşından bahsetmiştir. Konu ile ilgili onayımız ve bilgimiz yoktur. Bunun için tarafımızdan ayrıca bir ödeme yapılmamıştır.” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık