Kaymakam Böke’yi Cimer’e Şikayet Etti!..

​​​​​​​İkizköylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal, YK Enerji’nin Akbelen ormanının altından kömür çıkarmak için, İkizköylülerin ev ve tarlalarının dibinde sürdürdüğü yoğun patlatmalar ve moloz taşıma işleri neticesinde, evleri çatlayan ve toz içinde yaşayan köylülerin şimdi de 4 gündür hiç su alamadıklarını belirterek, bu konularda yasaların gereklerini uygulamadığını iddia ettiği Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke hakkında ivedilikle soruşturma açılması ve görevden alınması için CİMER’e başvurdu.

Kaymakam Böke’yi Cimer’e Şikayet Etti!..
  • 30 April 2024, Tuesday 14:42

İsmail Hakkı Atal, 30 Nisan günü yaptığı başvuruya ilişkin yaptığı açıklamada, CİMER’e şikayetinin gerekçelerini aktardı.

CİMER dilekçesinin ‘İZAH’ kısmında şu görüşlere yer verdi:

“ Milas Kaymakamı Mustafa Enver  Büke  YK enerji şirketi tarafından 4 gündür Milas İkizköylülerin  sularının kesilmesine neden olmuş ve uygulamak ve uygulatmak zorunda olduğu Havza Yönetim Planlarının Hazırlanması , Uygulanması ve Takibi Yönetmeliğindeki SU KULLANIM HAKKINA ilişkin mevzuatı ihlal etmiş ve ihlal ettirmiştir. ( Bkz. https://ankahaber.net/haber/detay/mugla_ikizkoyde_3_gundur_sular_kesik_koyluler_termik_santrale_tepki_gosterdi_176975) Termik santralin suyu için köylünün suyunun kesilmesi açık bir YASA İHLALİDİR. Zira Havza Yönetim Planlarının Hazırlanması, Uygulanması ve Takibi Yönetmeliği'ne göre su kaynaklarının korunması için gerekli önlemlerin alınması gereklidir ve 5. maddenin d fıkrasında Su kaynaklarının, insan ve diğer canlı ihtiyaçlarına yönelik ekolojik, ekonomik ve sosyal ihtiyaçlara göre en uygun şekilde kullanılması, içme ve kullanma, çevresel su ihtiyacı, tarımsal sulama, su ürünleri istihsali, enerji üretimi ve sanayi suyu, ticaret, turizm, rekreasyon, taşıma, ulaşım ile sair su ihtiyaçlarının verilen sıralama önceliğine göre karşılanması, „ gerekmektedir.            Su havzalarıyla ilgili mevzuatımız  su kaynaklarının kullanılmasında öncelik sırasını ;1. içme ve kullanma,2. çevresel su ihtiyacı,3. tarımsal sulama,4. su ürünleri istihsali,5. enerji üretimi ve sanayi suyu,6. ticaret,7.turizm,8.  rekreasyon,9. Taşıma , 10.ulaşım olarak sıralamaktadır.

Son 4 günde kamu düzeninin bozulmasına neden olacak şekilde köylünün suyunun kesilmesine neden olan Milas Kaymakamının işlediği ilk suç da bu değildir. Zira halen köylünün 100 metre ötesinde dinamit patlatmalarına devam eden YK enerji şirketi Çevre kanunu 14. madde "Türk Ceza Kanunu Madde 183 md. , Türk Ceza Kanunu Madde 123 - , Türk Medeni Kanunu Madde 737 , Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Denetimi Yönetmeliği Madde 15 ve 23. Maddeleri, Hava Kirliliğinin Kontrolü yönetmeliği de çiğnenmekte , jandarmaya ve kaymakamlığa 10.01.2022 tarihinden bu yana  yapılan müteaddit  yazılı ve sözlü  şikayetlere rağmen Milas Kaymakamı kolluk görevlilerini harekete geçirmemekte , böylece işlediği suçta  da  ısrar  etmektedir. Kaymakam Mustafa Ünver Böke’nin işlediği  görevi kötüye kötüye kullanma suçu zincirleme suç niteliğine bürünmüştür.  Nitekim ekteki dilekçede de görüleceği üzere 10.01.2022 tarihinde 30 İkizköylü yasaya aykırı dinamit patlatmaları nedeniyle Kaymakamlığa resmi olarak şikayet dilekçesini verip kayda geçirmiş olmalarına rağmen bu konuda da halen bir işlem yapılmamıştır. ( Bkz. Ek-10.01.2022 tarihli şikayet dilekçesi metni) ( Bkz. 10.01.2022 tarihli Milas Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü kayıtları )

Yukarıda belirtilen ve res’en nazar-ı itibara alınacak sebeplerle ; Milas ilçesinde kamu düzenini sağlamak için yasaları uygulamak ve uygulatmakla mükellef olmasına rağmen , kamu görevini ve yetkisini kötüye kullanıp , müteaddit başvurulara rağmen yasaların çiğnenmesine gözyuman ve Yeniköy -Kemerköy termik santralinin yasaları ihlal etmesini sağlayan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’nin “görevi kötüye kullanmak “ ve res’en nazar-ı itibara alınacak suçlardan hakkında soruşturma açılmasını  ve ivediyetle görevden alınması için  işlem yapılmasını , Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarının Anayasanın 10 . maddesindeki kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak , hiçbir zümreye -hiçbir sınıfa İMTİYAZ TANINMAKSIZIN , YK Enerji şirketine de uygulanmasını talep ederim. 30.04.2024

İsmail Hakkı Atal”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık