‘Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43. yıldönümünde …

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR

‘Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43. yıldönümünde …

20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleştirilen ‘Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43. yıldönümü dolayısıyla Bodrum’da bir anma etkinliği gerçekleştirilirken, DSP Muğla İl Başkanlığı’ndan da bir açıklama yapıldı …

 

Bodrum’da …

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43. yıldönümü dolayısıyla Bodrum'da etkinlikler düzenlendi.

İlk olarak Bodrum Belediye Meydanında düzenlenen törene Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman ve Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şube Başkanı Hasan Külcü ile dernek üyeleri katıldılar. Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımızın okunduğu tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla sürdü.

 

Kıbrıs Gazilerinden Bodrum Belediyesi'ne ziyaret

Anma töreni sonrası Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şube Başkanı Hasan Külcü ile Bodrum'da yaşayan Kıbrıs Gazileri, Bodrum Belediye Başkan Vekili Funda Pekdemir Akçalı’yı ziyaret ettiler.

Bodrum Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette Külcü, Bodrum Belediyesi’nin Gazilere olan yaklaşımı için teşekkür ederek, “Biz Gaziler, Başkanımız Mehmet Kocadon’un varlığını her an yanımızda hissediyoruz. Ona tüm Gazilerimiz adına minnettarız” dedi.

Başkan Vekili Funda Pekdemir Akçalı da, “Sizler vatanımız ve cumhuriyetimiz için canınızı ortaya koyarak savaştınız. Bugün bir yurdumuz varsa, bu yurtta hür olarak yaşayabiliyorsak bunu sizlere borçluyuz. Başkanımız Mehmet Kocadon ile birlikte, belediyemizin imkanlarıyla sizlerin yanındayız” dedi.

 

DSP Muğla İl Başkanlığı’ndan …

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43’üncü yıldönümü dolayısıyla DSP Muğla İl Başkanı Ali Durna imzasıyla yapılan açıklama ise şöyle:

Kıbrıs adasının barış iklimine kavuşturulmasının üzerinden 43 yıl geçti. İnsanlığa ve barışa büyük bir hizmette bulunmak, yalnız Türklere değil, Rumlara da barış getirmek için yapılan Kıbrıs Barış Harekâtı, bir yandan da Ada’da iki toplumun varlığını tescillemiş oldu. Kıbrıs davasının efsane ismi Rauf Denktaş ve bu davanın siyasi iradesini hayata geçiren unutulmaz lider Bülent Ecevit, yıllarca bağımsız Kuzey Kıbrıs için çaba sarf ettiler.

15 Kasım 1983’de bağımsızlığını ilan eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 34 yıldır sürdürdüğü barışçı diyaloglardan etkili bir sonuca ulaşamamıştır. Yunanistan tam aksine Kıbrıs sorununun çözümü şöyle dursun, Ege’deki adalarımızın işgaliyle de Kıbrıs sorununun düğümlenmesine sebep olmaktadır.

Bugün Demokratik Sol Parti olarak, KKTC yöneticilerinin geçmişlerini unutmayan, ahde vefa duygusunu ayaklar altına almayan, milli kimliğimizi Rumların inayetine teslim etmeyen bir anlayış temelinde özgün davalarını sahiplenmeleri en önemli beklentimizdir. Türkiye’ye düşen misyon ise, çözümsüzlüğün tarafı olmayı ısrarla sürdüren Rum ve Yunan stratejilerine karşı Ege’deki adalarımızın işgaline bir son verilmesi ve uluslararası arenada KKTC’nin tanınması sürecini başlatarak bu konuları gündemimizden çıkarmak olmalıdır.

Yeniden DSP iktidarına kadar bu gerçekleşmezse, Ege’nin mavi sularına, Kıbrıs’ın Beşparmak Dağlarına bir kez de destan yazmaktan çekinmeyeceğimiz bilinmelidir.

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 43. yıldönümünde Ada’da barışın tesisi için sorumluluk alan, milliyetçiliği Beşparmak Dağlarına yazan Bülent Ecevit’i ve Kıbrıs davasının unutulmaz lideri Rauf Denktaş’ı saygı ve rahmetle anıyorum. Saygılarımla ... 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık