KIZILAY’DAN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

 "Ben olmasam da olur" diye düşünme. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır.

KIZILAY’DAN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI
  • 16 August 2022, Tuesday 13:55

Türk Kızılay Derneği ‘Kan Bağışcısı Kazanım Uzmanı’ Neşe Acaroğlu, Milas Kent Konseyi Başkanı Serap Türker’i ziyaret ederek, Milaslıları kan bağışında bulunmaya davet etti. Kan’ın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Acaroğlu, kan bağış araçlarının 19 Ağustos Cuma günü Milas Atapark’ta bulunacağını ve 17:00-22:00 saatleri arasında kan ve kök hücre bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızı beklediklerini belirtti.

Acaroğlu, ayrıca www.kanver.org web sitesi aracılığı ile ya da 0.252. 412 48 12 no’lu telefondan kan bağışı alanlarının öğrenilebileceğini, kan ve kök hücre bağışı için randevu oluşturulabileceğini de kaydettikten sonra, “Covid-19 aşısı olduktan sonra; Semptom gelişmemiş ise 7 gün sonra, Semptom gelişmiş ise; Semptomlar bittikten 7 gün sonra kan bağışı yapılabilir. Covid-19 geçirdikden  sonra; Semptom gelişmemiş ise 28 gün sonra, Semptom gelişmiş ise; Semptomlar bittikten 28 gün sonra kan bağışı yapılabilir” dedi.

Acaroğlu ayrıca, “18-65 yaş aralığında, ağırlığı 50 kg dan fazla, Hemoglobin değeri kadınlarda 12,5 Gr/dl, erkeklerde 13,5 Gr/dl üzerinde olan her sağlıklı birey, kimliği ile birlikte Türk Kızılay kan bağışı araçlarından kan bağışında bulunabilir” diyerek, bu testlerin kan vermek için gelindiğinde uzman doktorlar tarafından yapılarak, kan vermeye uygun olup olmadıklarının, bağışçılara bildirildiğini de belirtti.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık