Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“Kömür Belası” Ünlü Karabağlar Yaylası’na da sıçradı,, KARABAĞLAR YAYLASI’NDA DA KÖMÜR ÇIKARTACAKLARMIŞ!..

Dün öğle saatlerinde, Muğla Menteşe İlçesi’nin ünlü Karabağlar Yaylası’nda da kömür çıkarma çalışması başlatıldığına dair bir bilgi dolaşmaya başladı. Ve hemen akabinde, doğal ve tarihi SİT alanı olan, Muğla’nın daha az rakımlı olmasına karşın daha serin olmasıyla ünlü olan, pek çok tarihi lokanta, kahve, restaurantın da olduğu, doğal sebzeleri, kavunları vb. ile ünlü ‘sayfiyesi’ Karabağlar’da kömür çıkarma çalışması yapmak için araç gerecin de geldiği ve konuşlandığı öğrenildi.

“Kömür Belası” Ünlü Karabağlar Yaylası’na da sıçradı,,  KARABAĞLAR YAYLASI’NDA DA KÖMÜR ÇIKARTACAKLARMIŞ!..

İlk bilgilere göre, toprağın 30 metre altında düşük kaliteli kömür olduğu ve bunun Yatağan Termik Santrali’nde kullanılmak üzere çıkartılacağı öğrenildi.

Bunun üzerine başta Büyükşehir ve Menteşe Belediye Başkanları, sosyal medya hesaplarından, durumu protesto etti. Başkan Gürün, "Muğlamızın kıyıları için canla başla mücadele ederken, kömür arama bahanesiyle coğrafi özellikleri ile emsalsiz olan Karabağlar Yayla'mıza da göz dikildiğini öğreniyoruz.

Ülkemizin tüm güzelliklerine yapılan haksızlıklara karşı olduğumuz gibi Menteşe ilçemizin yüreği Karabağları korumaya tüm gücümüzle devam edecek, serinliği ve güzellikleri ile nam salan yaylamızın kömürle anılmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi. 

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) de, ilk bilgiler üzerine hemen olay yerine giderek yaptığı incelemeler sonrası bir basın açıklaması yaparak, bugün, 28 Ağustos Çarşamba günü saat 12:30’da Düğerek Kahveler alanında toplanılıp sondaj alanına gideceklerini belirtti. Açıklama şöyle:

   “Değerli hemşehrilerimiz,

Bugün Muğla Kamuoyuna düşen Karabağlar Yaylası’nda kömür arama amaçlı sondaj çalışmaları başlatıldığına dair haberler üzerine yerel yöneticiler, yöre halkı ve muhtarlarla görüşülmüş, sondaj alanına gidilerek incelemelerde bulunulmuştur. Sondaj alanı olan Karabağlar Yaylası Üçüncü Derece Doğal ve Tarihi sit alanı olup bu bölgede madencilik faaliyeti yapılması, bu eşsiz güzelliğin yok olması yanında Muğla’nın yeraltı su kaynaklarının da geri dönüşsüz zararlar görmesi anlamına gelecektir.

    Akıl ve vicdan sahibi hiçbir Muğlalı bu bölgede ne türden olursa olsun madencilik faaliyeti yapılmasını kabul etmeyecektir.

    Konu ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte olup 28.08.2019 Çarşamba günü Menteşe Kent Konseyi Bileşenleri, Çevre Dernekleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve halkımızın katılımıyla sondaj alanında basın açıklaması yapılacaktır (Saat 12.30’da Düğerek Kahveler alanında toplanılıp sondaj alanına hareket edilecektir)”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 1 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis