Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Suat Özcan; Milas’taki Eğitim -  Ulaşım -  Sağlık konularını değerlendirdi

Muğla Milletvekili Suat Özcan, kendi mesleği olan eğitim alanında da ilçenin sorunlarına el atıyor. Geçen Pazartesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milas İlçe Başkanlığı’nda yerel gazetecilerle bir basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Suat Özcan, ilçedeki eğitim ve ulaşım sorunlarına da dikkat çekti.

Suat Özcan; Milas’taki Eğitim -  Ulaşım -  Sağlık konularını değerlendirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi olduğunu anımsatan Suat Özcan, milli eğitim ile ilgili endişelerinin sürdüğünü dile getirerek; “Milli eğitimde ‘Haremlik – Selamlık’ diyebileceğimiz cinsiyet ayrımcı uygulamaların yüzde 15’e ulaştığı söyleniyor. Bununla ilgili bir soru önergesi verdik. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yanıt bekliyoruz” dedi.

Fatih İlköğretim okulunda nasıl ders yapılıyor?

Öğrenci sayısının 20 bini aştığı ilçede bir spor salonu bulunmamasını da eleştiren Suat Özcan, 1970’lerde yapılan, deprem raporu alamayan eski spor salonunun uzun zamandır kullanılmamasına karşın yenisinin hâlâ yapılmamış olmasını hayretle karşıladığını belirtti. Bu yöndeki görüşlerini ve çözüm önerilerini yineleyen Özcan, yaklaşık 2 yıldır veliler ve öğretmenlerce gündeme getirilmeye çalışılan Fatih İlköğretim Okulu’ndaki sıkıntıya da değindi. İki bloktan oluşan okulun yarısının depreme dayanıklı sayılıp, diğer bloğun deprem yönetmeliğine uygun bulunmamasına şaşırdığını belirten Özcan, “Birbirine bitişik iki binanın biri depreme dayanıksızsa, nasıl ötekinde eğitim sürdürülür?” diye sordu.  Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında, eğitimin tek blokta sürdürülmesi nedeniyle, küçük oda gibi sınıflarda ders yapıldığını söyleyen veliler de “Öğretmen masasını koyacak yer yok. Öğrencilerin burnu neredeyse tahtaya dayanacak” diye şikayetlerini dile getirmişlerdi.

Ulaşımla ve altyapı ile ilgili sorunlara da değinen Özcan, Baharlı kavşağı konusunu ilk kendilerinin gündeme getirdiğini anımsatarak, “Projeyi görenler, bu şekilde yapılırsa, orası yağışlı havalarda suyla dolar diyorlar” şeklinde konuştu. Özcan, gazetecilerin, mezarlık ve karşısındaki okullar nedeniyle, karşıdan karşıya geçerken tehlike oluşturan ve şehirlerarası yol sayılan Milas’ın Bodrum çıkışındaki caddeye ilişkin “Üstelik oraya hastane yapıyorsun. Bir üst geçit yapmak çok mu zor?” dedi.

Feldspat’ın kanserojen etkisi var mı?

Yıllardır feldspat madeninin çıkarılması, depolanması ve taşınıp, yüklenmesine ilişkin şikayetler konusunda haberler yapan gazetecilerin, ‘Ak maden’ denilen ve yörede yaygın olarak kansere yol açtığı öne sürülen madene ilişkin sorularını da yanıtlayan Özcan; “Niye bu yörede bu madeni işleyecek tesis yapılmaz? Bu konuda tarafsız bir kurumun hazırladığı verileri elimize alıp, kamuoyunun rahatlatılmasına ihtiyaç var. Üniversiteye bu konuda araştırma yapılması için talepte bulunacağız” diye konuştu.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık