Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Koronavirüs 2 can aldı

Türk Diş Hekimleri Birliği Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Oral, koronavirüs nedeniyle tedavi altına alındığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Bodrumlu turizmci Hasan Başeymez ise Milas Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Koronavirüs 2 can aldı

Yaklaşık 1 hafta önce yüksek ateş ve öksürük şikâyetiyle 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne başvuran 68 yaşındaki diş hekimi Mustafa Oral, yapılan Koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine tedavi altına alındı.
Burada bir süre tedavi altında kalan Oral, 31 Mart günü sabah saatlerinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek, yoğun bakım servisine kaldırıldı.
Türk Diş Hekimleri Birliği Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Oral, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Diş hekimi Oral'ın İzmir'in Altıntaş semtinde özel muayenehanesinde faaliyet gösterdiği, salgın sonrası muayenehanesini kapatarak Güvercinlik’teki yazlığına geldiği, gribal bulguların artması üzerine Milas Devlet Hastanesi’ne geldiği ve eşinin de karantina altında bulunduğu öğrenilirken, virüsü bir hastasından kaptığı iddia edildi.
TDB'DEN AÇIKLAMA
Oral'ın ölümünün ardından bir açıklama yayınlayan Türk Diş Hekimleri Birliği, "TDB Yüksek Disiplin Kurulu Başkanımız Mustafa Oral'ı  kaybetmiş olduğumuzu derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Tüm diş hekimliği camiası adına üzüntümüz çok büyüktür... Mesleğimize ve Birliğimize yapmış olduğu katkılardan ötürü Sayın Mustafa Oral'ı daima saygı ve sevgiyle anacağız. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza baş sağlığı ve  sabırlar diliyoruz." dedi.
TURİZMCİ DE YAŞAMINI YİTİRDİ
Milas Devlet Hastanesi’nde koronavirüs şüphesi sonucu tedavi altında bulunan 53 yaşındaki Bodrumlu turizmci Hasan Başeymez de de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve yaşamını yitirdi.
TOKAT: “YENİ HASTANE PANDEMİ HASTANESİ OLDU”
Öte yandan yeni devlet hastanesi şantiyesini ziyaret eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, önemli açıklamalarda bulundu. Yeni devlet hastanesinin koronavirüsle mücadele kapsamında “pandemi hastanesi” olarak ilan edildiğini ifade eden Başkan Tokat, sosyal medyada yayınladığı videoda hastanenin bir bölümünün bu amaç doğrultusunda hızla hazırlandığını söyledi. Bu zorlu günlerde Milas Belediyesi’nin tüm olanaklarıyla görev başında olduğuna vurgu yapan Başkan Tokat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere ilçemizdeki yeni yapılan hastane binamız, koronavirüs ile mücadele kapsamında karantina ve pandemi hastanesi ilan edildi. Bu kapsamda yeni yapılan devlet hastanemizin bir bölümü en kısa zamanda hizmet verebilir duruma gelmesi için Milas Belediyesi olarak tüm imkan ve olanaklarımızla görev başındayız. Hastane yolunu açmıştık, araçların Acil önüne gelebilmeleri için son çalışmaları yapıyoruz. Kurumlar arası işbirliği ve ortak akılla ülkemizin sorunlarını el birliğiyle çözmek için gece gündüz çalışıyoruz.”
Yetkililer, bu haftanın çok önemli olduğunu, herkesin mümkün olduğunca sokağa çıkmaması gerektiğini, salgının önlenmesinde bunun çok önemli olduğunu, sürekli olarak tekrarlıyorlar. Bizler de bütün vatandaşları, önlemler konusunda duyarlı olmaya çağırıyor, salgının bir an once sona ermesini diliyoruz.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 1 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis