KUYULAR DSİ’DEN İZİNLİ Mİ?
Son haftalarda bazı okurlarımız, Kırcağız mahallesindeki pek çok kişinin evlerinin bahçelerine kuyu açtırmak için sondajlar yaptırdığını belirterek, bu kadar birbirine yakın kuyuların DSİ izinli olup olmadığını sorguluyor.
Su sorununun en büyük dertlerimizden biri olduğu ve çoğu kez MUSKİ hatlarındaki sıkıntılar yüzünden çok sık su kesintilerinin yaşanması nedeniyle, vatandaşların kendilerini sağlama alma çabası olarak görülebilir bunlar. Ancak yine bildiğimiz bir konu, herkes kendi kafasına göre, kendi arazisi olsa bile kuyu açamaz. Geçmişteki bilgilerimize göre en yakın kuyuya 500 metre mesafeden az mesafede ve DSİ’den izin alınmadan kuyu açılamıyor.
Bu kuyuların DSİ’den izinli olup olmadığını ise bilmek mümkün değil. Vatandaşlar bu tür kuşkuya düştükleri durumlarda 112’den Jandarmaya haber verebiliyorlar. Jandarma ekipleri, sondaj sahibinden DSİ izinleri olup olmadığını soruyor ve yoksa, çalışmayı durdurup, tutanak tutarak DSİ’ye gerekli cezai işlemleri yapması için gönderiyor.
Yaptığımız araştırmada, bazı ihbarların yapıldığını anladık, ancak sonucunun ne olduğunu öğrenmek mümkün olmadı.
Vatandaşlar bu tür durumlarda, varsa şikayetlerini en başta 112’den Jandarma’ya yapmaları gerekiyor.
1
0
0
0
0
0


