Kuyumcuların mesleki yeterlilik belgesi için MİTSO'da sınav açılacak

​​​​​​​            Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelik gereğince alınması gereken Kuyum Ticareti Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kuyumcular için Milas ticaret ve Sanayi Odasında sınav açılacak. Kuyumcu Seviye 4 MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen Milas ilçesi sınırları içindeki kuyumcuların sınav ve belgelendirme için Milas Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Başvuruların yeterli sayıya ulaşması halinde, adaylar yazılı ve uygulama olmak üzere iki aşamadan sınava girecekler. Sınavların ilk aşaması yazılı olarak MİTSO salonunda, uygulama sınavı ise kuyumcularda yapılacak. Sınav açılabilmesi için en az 10 başvurunun olması gerekiyor.

Kuyumcuların mesleki yeterlilik belgesi için MİTSO'da sınav açılacak

            Öte yandan Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince kuyum ticaretine ilişkin gelir veya kurumlar vergisi ya da meslek odası kaydı bulunan işletmeler adına, 30.06.2022 tarihine kadar yapılan yetki belgesi başvurularında, ustalık belgesi şartı aranmaksızın yetki belgesi veriliyor. Söz konusu şarta haiz olunduğunu gösteren belgenin 31.12.2022 tarihe kadar Bilgi Sistemine aktarılmaması veya il müdürlüğüne teslim edilmemesi halinde bu işletmelerin yetki belgelerinin iptal edilmesi gerekiyor.

            MİTSO Yönetim Kurul Başkanı Reşit Özer, Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelik gereğince kuyumcuların mesleki yeterlilik belgesi alması gerektiğini hatırlatarak "Odamız, mesleki yeterlilik belgesi almak durumunda olan kuyumcularımız için TOBB MEYBEM işbirliğinde bir sınav açacak. Sınavın açılabilmesi için yeterli bir başvuru olması isteniyor. Bu durumda en az 10 başvurunun olması isteniyor. Kuyumcularımızın mağdur duruma düşmemeleri için bir an önce odamıza başvuruda bulunurlarsa sınav açabiliriz" dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık