Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Meclis, tek gündem maddesiyle toplandı…

Geçtiğimiz günlerde Haziran ayı meclis toplantısının ilk toplantısını gerçekleştiren Milas Belediye Meclisi, yeni düzenleme yapılan ‘Zabıta Tembihnamesi’ maddesini görüşmek üzere toplandı ve yeni düzenlemeyi oybirliğiyle kabul etti.

Meclis, tek gündem maddesiyle toplandı…

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Başkanlığı’nda, Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Toplantı Salonu’nda gerçekleşen tek gündem maddeli meclis toplantısına bazı meclis üyeleri mazeretleri nedeniyle katılamazken, oluşturulan komisyon tarafından hakkında yeni düzenleme yapılan Zabıta Tembihnamesi, meclis üyeleri tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantıyı açan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Haziran ayı meclis toplantımızın son birleşimini açıyorum” diyerek başladı ve şöyle devam etti:

“Gündeme geçmeden önce Akyol Mahalle Muhtarlığı’nın Talasemi ile ilgili bir etkinliği ile ilgili tüm meclis üyelerine bir daveti var. Bugün saat: 13.30’daki etkinliğe tüm meclis üyelerimiz davetlidir.

Bildiğiniz gibi ilçemizin Veteran Futbol Takımı üyeleri şu an aramızdalar. Büyük bir başarı göstererek şampiyon oldular. Arkadaşlarımızın süper maç öncesinde bir organizasyonları var. Bu organizasyon da biletli olacak. Bilet alarak kendilerine destek olmanızı hem onlar bekliyor, hem de şahsım adına ben sizlerden rica ediyorum.

Bize gelen bildirime göre; Cenk Şimşek ve Ali Kurt mazeretli olarak, Harun Reşit Çavuşoğlu, Tacettin Yıldız ve Uğur Bıçakçı ise mazeret bildirmedi ancak şu an aramızda değiller. Belki ilerleyen anlarda katılabilirler.

Değerli arkadaşlar, öncelikle bu çalışmayı yürüten komisyon üyelerimize teşekkür ediyorum. Bildiğim kadarıyla oy birliğiyle bu raporu hazırladılar ve bugün de görüşülmesi üzerine meclisin gündemine getirdiler. Komisyon, daha önce bizim tarafımızdan hazırlanan taslak üzerinde değerlendirmede bulunarak, bazı önemli ve yerinde değişiklikler yapmışlar.

Yeni haliyle bugün gündeme gelen madde sizlere mesaj yoluyla iletildi. Bu nedenle zaman kaybı yaratmama adına tümünü okutmayacağım ancak ilave edilen hususları sizlerle paylaşmak istiyorum.

11’nci Bölüm olarak pazaryerleri ile ilgili emir ve yasakları yanında bir de hükümler ibaresi var. O hükümler ibaresi kaldırıldı.

Hazırlanan bu çalışmada bizlerin de eksik olarak gördüğü ve ilave edilmesini gerekli gördüğümüz hususlar şunlar;

-Evcil hayvanların belediye tarafından belirlenen alanlar dışında denize sokulması yasaktır,

-Tembihnamenin 56’ncı maddesine ilaveten, sahipli köpekler ve diğer hayvanların başıboş bırakılması yasaktır. Bu hayvanların başıboş bırakılması halinde belediye tarafından toplanarak hayvan barınağına götürülür ve sahipleri hakkında cezai işlem uygulanır,

-Son kullanma tarihi geçmiş, çürümüş, kokmuş, bozulmuş ayıplı mallar işyerinde bulundurulamaz, üretimde kullanılamaz, satışa sunulamaz, bu ürünlere Tarım İlçe Müdürlüğü personeli ve zabıta tarafından el konulur,

-Mülkiyet sahipleri bahçe ve arsalarında bulunan ağaçların meydan ve caddelere taşan kısımlarını kesmekle yükümlüdür. Aksi takdirde ağaçların dalları belediye ekipleri tarafından kesilir, sahipleri hakkında cezai işlem uygulanır,

-Şehrin ana yolları, cadde-sokak-meydan ve kaldırımları kısa süreliğine de olsa işgal edilemez, ayrıca yaya geçitlerine her ne suretle olursa olsun motorlu/motorsuz araç park edilemez.

Hükümleri ilave olarak komisyonumuzun yaptığı çalışmaya eklendi.

Öncelikle maddenin tümü veya ilave olunan kısımlar hakkında görüş veya önerisi olan var mı? Yoksa komisyonun hazırladığı çalışmayı, önerdiğimiz maddelerle birlikte oylarınıza sunacağım.”

Başkan Tokat’ın konuşmasının ardından maddenin tümü veya önerilen kısmı hakkında görüş belirtmediği görülünce, Başkan Tokat maddeyi meclis üyelerinin oylarına sundu. Madde, oybirliğiyle kabul edildi.

Meclis üyelerine ve düzenlemeyi yapan komisyon üyelerine teşekkür eden Başkan Tokat, yeni haliyle kabul edilen ve Milas Belediyesi tarafından uygulamaya konulacak olan maddenin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Oylama ve başkanın teşekkür konuşmasının ardından meclisin Haziran ayı meclisi tamamlandı.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis