Yüksekokul’da Mezuniyet Töreni..

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda bölümlerinde mezun olan öğrenciler için son derece güzel bir mezuniyet töreni düzenledi. Rektör Çiçek, Kaymakam Arslan ve tüm ilçe protokolü, davetliler ve öğrenci velilerin katıldığı törenin sonunda kepleri havaya fırlatan öğrenciler, gecenin sonunda Grup Pusula’nın şarkılarıyla coştular.

Yüksekokul’da Mezuniyet Töreni..

Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Milas Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı, MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kır, Garnizon Komutan V. Hv. Tabip Binbaşı Serkan Sorkaç,aynı zamanda Milas Kent Konseyi Başkanı olan okul öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük, Milas Zeytincilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevine Doç. Dr. Figen Çukur, Veterinerlik Fakültesi ve MYO öğretim üyesi kadrosu, ilçemizdeki tüm kurum ve kuruluşların amirleri, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer başta olmak üzere tüm ilçemizdeki oda başkanları, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri yanı sıra, bazı mahalle muhtarları, gaziler, öğrenci velileri ve fakülte ile yüksekokul öğrencileri katıldı.

Bölüm öğrencileri tarafından hazırlanan serginin açılış ve gezilmesinin ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan mezuniyet törenin açılış konuşması, okul birincisi öğrenci tarafından yapıldı. Hadiye Çalışkan adlı öğrenci evli olduğunu belirterek; “Öğrenmenin yaşı olmadığınıben burada bizzat gördüm. Genç arkadaşlarımın yerinde olmayı gerçekten bu sıralarda okurken çok isterdim. Her zamanda onlara bunun kıymetini bilin demiştim” dedi tüm hocalarına ve bölüm arkadaşlarına teşekkür etti. Hadiye Çalışkan, konuşmasının sonunda ise ‘Her şey çok güzel olacak’ deyince alandan büyük bir alkış aldı.

Öğrenci Hadiye Çalışkan’ın ardından kürsüye gelen MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kır ise, okul hakkında kısa bilgilendirmede bulunarak, özellikle öğrencilere ve öğrenci velilerine seslendi. Okul Müdürü Kır; “Sevgili velilerimiz. Bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı geleceğe hazırlama adına gerçekten son derece yararlı bilgilerle eğitim verdik. Onlara, iyi bir geleceğe hazırlamak için çaba harcadık ve emanetlerinizi geri sizlere teslim ediyoruz.

Sevgili öğrenciler, burada olduğunuz süre içerisinde her biriniz üzerinize düşen tüm sorumlulukları yerine getirme gayretinde oldunuz. İyi birer insan, milletimize ve ülkemize yararlı birer birey olma yolunda önemli adımlar attınız. Bundan sonraki yaşamınızda da aynı düzlemde devam edeceğinizden kuşkumuz yok” diyerek, onlara bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.

Okul Müdürü Kır’ın ardından bu kez Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat kürsüye gelerek öğrencilere seslendi.

Başkan Tokat; “Sevgili gençler. İlçemize geldiğiniz ilk günden itibaren bizim misafirimiz oldunuz ve şimdi sizleri tekrar memleketlerinize ve ailelerinize uğurluyoruz. Burada bulunduğunuz süre içindeki ilçemize verdiğiniz katkı nedeniyle hepinize teşekkür ediyoruz. Dereceye giren öğrenci kardeşlerimiz başta olmak üzere hepinizi ayrı ayrı kutluyorum” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ise öğrencileri, akademik ve idari kadrolarıyla büyük bir aile olduklarına vurgu yaparak; “Muğla’nın tek ve devlet üniversitesi olan üniversitemiz, her geçen gün eğitimdeki kalitesi, bulunduğu kente sağladığı ekonomik ve sosyal yönleriyle büyük bir öneme sahiptir.

Sevgili öğrenciler hepinizi yürekten tebrik ediyor ve her birinizi bağrıma basıyorum. Sizlere bundan sonraki yaşamınızda ailelerinizle birlikte sağlık, huzurlu ve mutlu bir yaşam geçirmenizi diliyorum” dedi.

Törende son konuşmayı, Milas Kaymakamı Eren Arslan yaptı. Kaymakam Arslan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün hem öğrencilerimizin, hem ailelerinin ve hem de öğretim üyelerimizin büyük emek verdikleri uzun bir sürecin son günü… Bugün bir kutlama, mutlulukları ve sevinci paylaşma günü…

Sevgili gençler; bugün burada gözlerinizdeki pırıltıdan ve taşıdığınız heyecandan anlıyorum ki hayatınıza yeni bir sayfa açmaya, kendi ayaklarınızın üzerinde durmaya, hayalinizde kurduğunuz yarınlara adım atmaya hazırsınız.

Üniversite hayatının sadece kazandığınız akademik bilgilerle sınırlı olmadığını, burada kazandığınız vizyon ve değerlerin de bu eğitimin ayrı bir parçası olduğunu unutmamanız gerekir. İşte bu yüzden bir üniversite mezunu olmak sizi ayrıcalıklı kılar. Ancak unutmayınız ki mezun olurken size bir anahtar olarak diplomanız veriliyor. Bu anahtarı kullanarak içeri girip, deryalara dalmak yada kullanmayıp bir kenara koymak sizin elinizdedir.

Bir üniversite mezunu olarak; sorgulama, araştırma, keşfetme, yaratıcı olma yetilerine sahipsiniz. Hayatta karşınıza çıkacak bütün zorlukları da almış olduğunuz bu eğitimin verdiği perspektifle analiz ederek, akılcı düşünerek ve bütün önyargılardan arınarak değerlendirmeniz son derece önemlidir.

Tüm bunların yanında hayatın sevgi üzerine kurulu olduğunu unutmayın ve sevgi ilkesini hayatınıza düstur edinin. Bu durum, mesleğiniz için de geçerli. Konfiçusun dediği gibi, ‘eğer hayatta bir işi severek yapıyorsanız, bir gün dahi çalışmış sayılmazsınız. Başarının ve mutlu bir hayatın yolu da bundan geçmektedir.’ Sadece başarı ve sonuç odaklı değil, aynı zamanda insan odaklı olun. Daima pozitif, yapıcı ve mütevazi olun. Hayatta ne ile karşılaşırsanız karşılaşın heves ve heyecanınızı kaybetmeyin. Ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder’ sözünde de vurguladığı gibi milletimizin şanlı bir topluluk halinde yaşaması için siz gençlere büyük görevler düştüğünün bilincinde olmalısınız.

Türk Milleti olarak Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olan ulusal değerlerimize sahip çıkacağınıza, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu koruyup, bu bilinci gelecek kuşaklara aktaracağınıza yürekten inanıyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından okul ve bölüm birincilerine belgeleri; Kaymakam Arslan ve Rektör Hüseyin Çiçek ile diğer protokol üyeleri tarafından verilirken, MİFAD Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ve Grup Pusula’nın muhteşem konseriyle mezuniyet töreni gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık