Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

MEMDER Başkanı Kırkık: “KİRA ARTIŞININ ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR”

​​​​​​​Milas Emlak Müşavirleri Derneği (MEMDER) Başkanı Mehmet Kırkık, son zamanlarda artan kira fiyatları nedeniyle özellikle dar gelirli, asgari ücretli ve emekli kesimlerin kira ücretlerini ödemekte zorlandığını ifade etti.

MEMDER Başkanı Kırkık: “KİRA ARTIŞININ ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR”
  • 21 September 2021, Tuesday 11:55

MEMDER Başkanı Mehmet Kırkık, kira artışlarının önüne geçilemediğini, son zamanlarda bu artışların ciddi bir sorun haline geldiğini belirten yazılı bir açıklama yaptı.

Başkan Kırkık’ın açıklaması şöyle:

“Ülkemizin birçok şehrinde artan orantısız kiraların ana sebeplerinden biri, kendi bölgelerinden can güvenliği nedeniyle kaçarak yurdumuza gelip yerleşen yabancı uyruklulardır. Yabancı uyruklu şahısların değişik bölgelere göç etmesiyle birlikte gittikleri yerlerde kiralık ev sayısının oldukça az olması ve onların da bu evleri kiralamasıyla ücretler bir anda yükselişe geçti. Artan bu taleplerden sonra da kira fiyatlarının fahiş noktalara gelmesine sebep olmuştur.

Tayin olup gelen birçok kamu görevlisi, üniversite kazanıp okul için gelen birçok öğrenci de maalesef hem bu artışa neden olmuş, hem de rakamların yüksek olması nedeniyle mağdur olmaktadırlar. Hatta bunlara yeni evlenecek gençlerimizi de ilave edebiliriz.”

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis