Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milaslı gazetecilerle buluşan Milletvekili Suat Özcan:​​​​​​​“İKTİDARIN 2023 HEDEFLERI ALTÜST OLMUŞ DURUMDA”

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, dün sabah Milaslı gazetecilerle kahvaltıda buluştu. CHP İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya’nın da hazır bulunduğu toplantıda Suat Özcan, ilk sözü ilçe başkanı Tüze Çetinkaya’ya verdi.

Milaslı gazetecilerle buluşan Milletvekili Suat Özcan:​​​​​​​“İKTİDARIN 2023 HEDEFLERI ALTÜST OLMUŞ DURUMDA”
  • 21 September 2021, Tuesday 17:12

Üç hafta once atanarak geldiği ilçe başkanlığı sonrasında, yönetim kurulunun kendi arasında yaptığı toplantıda oybirliği ile CHP Milas İlçe Başkanlığı görevine geldiğini belirten Çetinkaya, ilçe örgütü olarak çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini belirtti. “Bu arada, bu topraklar üzerinde özgürce yaşamımızı borçlu olduğumuz, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazilerimizin gününü tekrar kutluyorum” diyen Çetinkaya, sözü tekrar Suat Özcan’a bıraktı.

Suat Özcan da konuşmasına, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, “söylemek isterim ki, Gazilerimizin sorunları hep sosyal demokratlar tarafından gündeme taşınmıştır. Biz iktidara geldiğimizde, Gazilerimizi çok daha iyi koşullara kavuşturacağız. Örneğin her 19 eylül’de bir maaş ikramiye vereceğiz. Gazilerimizin halen devam eden gazi maaşları arasındaki farkları gidereceğiz. 3 yılda bir vergisiz, kdv, ötv’siz araç alma hakkı tanıyacağız. Gazi ve şehit ailelerine ve çocuklarına ek sosyal düzenlemeler yapacağız” dedi.

Daha sonra okullarda yüz yüze eğitim döneminin yine pek çok sorunla birlikte açıldığını belirten Özcan, yüzyüze eğitimin yapılmadığı 1,5 yıla karşın, eksiklerin bu sürede giderilmeden eğitime başlandığını, yeterli derslik, öğretmen, yardımcı eleman sağlanmadan okulların açıldığını belirtti. Taşımalı eğitimde, ihalelere katılımcı olmayan yerlerde hâlâ taşınamayan öğrenciler olduğunu belirten ve

Ortaöğretimde 18 milyon, yüksek öğretimde 8 milyon öğrenci, 542 bin öğretmen, 55 bin okulumuz olduğunu belirten Özcan, yeni okul, öğretmen ihtiyacı olduğunu belirterek, ‘107 bin öğretmen, 47 bin derslik eksiği var’ dedi.

Milas’ta ise depreme dayanıksız olduğu için 8 okul öğrencilerinin başka okullara devam ettiğini, Gümüşlük ve Fatih ilköğretim okullarının yıkıldığını, diğerlerinin güçlendirme çalışmalarının hâlâ bitmediğini belirten Özcan, üniversite öğrencilerinin yurt ve barınma sorunlarının da zirvede olduğunu belirtti. Ev kiralarının ve özel yurt ücretlerinin çok yüksek olduğunu belirten Özcan, “Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun belirttiği gibi, biz iktidara geldiğimizde 1 yıl içinde tüm öğrencilerin yurt sorunlarını çözeceğiz” dedi.

Devletin ilgili kurumlarının bu sorunları, yerel yönetimlerle işbirliği içinde, atıl olan binaların kısa sürede yurt haline dönüştürülmesiyle çözülebileceğini belirten Özcan, ülkenin en büyük sorununun ise fiyat artışları ve pahalılık olduğunu belirtti. Temel tüketim maddelerindeki bu korkunç artisan en büyük nedeninin iktidarın yürüttüğü tarım politikaları olduğunu, çiftçinin üretimden kopartıldığını söyledi.

Kömür fiyatlarının 1200 liralardan 2400-2500 liralara çıktığını belirten Suat Özcan, buğdayın yerli üreticiden tonu 2500 TL’den alınırken, yurt dışından 2880 TL’ye ithal edildiğini, işsizliğin, ihracatın, kişi başına gelir konusundaki iktidarın açıklamış olduğu ‘2023 hedefleri’nin, şimdiden çok çok aşağılarda olduğunu belirterek, “iktidarın 2023 hedeflerinin şimdiden altüst olduğu çok nettir” dedi.

Uluslararası ilişkilerde de ülkemizin tamamen yalnızlaştırıldığının altını çizen Suat Özcan, daha sonra yerelin sorunlarına değindi.

“Son orman yangınlarında bölgemizin kayıpları çok büyüktür” diyen Özcan, “sadece çam ağaçlarımız yanmadı. Yüzlerce, binlerce yıllık geçmişi olan eko-sstemimiz içindeki bütün canlılarla birlikte yandı, arıcılığımız büyük darbe aldı.Zeytinlerimiz yandı. Bazı mahallelerimizde, sınırlı sayıda da olsa evler yandı” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün olağanüstü bir performansla yaraların sarılması için büyük gayret gösterdiklerini ve bunun devam ettiğini belirten Özcan, iktidarın yapması gerekenler ve yapmaması gerekenler konusunda da bundan sonra bu sorunların takibini ve gerekli uyarıları yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Doğalgaz ve Çevre Yolu’nun Milas’ın önemli sorunları olmaya hâlâ devam ettiğini vurgulayan Suat Özcan, kendisinin soru önergesine verilen cevapta, Milas Çevre Yolu’na 2021’in dördüncü çeyreğinde başlanıp bitirileceğinin belirtildiğini belirterek, ‘bunu takip ediyoruz’ dedi. Bu konuda, yerel yönetimle işbirliği halinde planlama yapılmaması halinde, sorunun gerçek anlamda çözülmüş olmayacağını da vurguladı.

Daha sonra soru-cevap yöntemiyle, bazı konulara değinildi ve toplantı sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis