“Memur-Sen’e Davet, Tercihimiz Evet”

Oktay ÇAYIRLI -

“Memur-Sen’e Davet, Tercihimiz Evet”

Memur Sen Konfederasyonu tarafından 81 ilde düzenlenen “Memur-Sen’e Davet, Tercihimiz Evet” programlarının Milas bölümü, önceki akşam Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın seslendirilmesiyle başlayan toplantıya, AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Memur Sen İl Başkanı Önder Uçak, sendika üyesi kurum yöneticileri ve çalışanları katıldı.

Memur Sen Milas İlçe Temsilcisi Arif Mazı’nın açılış konuşmasının ardından AKP İl Başkanı Kadem Mete ve Memur Sen Muğla İl Temsilcisi Önder Uçak tarafından birer konuşma yapıldı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, “Zor günler geçirdik. Her şey bitti dediğimiz anda 15 Temmuz’u yaşadık. Bu ülkenin halen daha dik duran insanlara ihtiyacı var. Bugün sizler burada olmasaydınız o vesayet odakları halen daha hesaplar içerisinde olacaktı. Milletin bağrından çıkan siyasetçileri idam ettiler, sürdüler. Fakat hiçbiri 15 Temmuz gibi olmadı. Çünkü bu sadece bir darbe girişimi değil, bir işgal süreciydi” dedi ve konuşmasını, referandumda neden “evet” diyeceklerine ilişkin şu sözlerle tamamladı:

“Biz niye evet diyoruz. Bizim evetlerimiz siyasetin evetlerinden biraz daha farklı. Biz bu sürece katkı sağlamazsak ekmeğimizin elimizden gideceğini biliyoruz. Bizim yaptığımız iş sadece özlük değil, özgürlük mücadelesi. Bu süreç özgürlük ve özlük haklarınızı da ilgilendiriyor. 15 Temmuz’un bekçisi, 16 Nisan’ın ‘Evet’çileriyiz. Bu Evet sadece bu coğrafyadaki insanların özgürlüğü için verilen bir evet değil. Bu mazlum coğrafyaya umut olan tek yer burası. Artık maskeler indi. Beraber olmak için mücadele ettiğimiz batının gerçek yüzünü gördük. Bugün hayır kampanyası yapanlar, PKK terör örgütüyle fotoğraf verenler, özgür ülkelerde kendilerini ifade ederken, evet için gidenlere kapıların nasıl kapandığını hep birlikte gördük. Burada bulunanlar, burada bulunmayanlara ne için evet diyeceğimizi ne için Memur Sen’e üye olduğumuzu, bu üyeliğimizin sadece kağıt üzerinden ibaret olmadığını anlatmak zorunda. Hem istikbal, hem istiklal hem de geleceğimiz için yapmak zorundayız. Referandum maddelerinin neler olduğunu çok iyi bilmiyorlar ve o yüzden Hayır tepkisi gösteriyorlar. Diktatör yaratılıyor diyorlar. Tanka, topa karşı gelen millet diktatöre karşı mı gelemeyecek. Bu millete haksızlık edilmesin …”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık