Meteorolojik Uyarılar Peş Peşe Geldi

​​​​​​​Meteoroloji’nden ilk uyarı Bodrum ile Antalya’nın Kaş ilçesi arasında fırtına beklendiği şeklinde gelirken ikinci uyarı ise Muğla için kuvvetli sağanak yağış olarak yapıldı.

Meteorolojik Uyarılar Peş Peşe Geldi

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan meteorolojik uyarıda şu ifadelere yer verildi;

“Yapılan son değerlendirmelere göre; (20.04.2024) Cumartesi ilk saatlerden itibaren rüzgarın Bodrum açıklarında batı, Bodrum-Kaş arasında güney ve güneydoğu yönlerden zamanla batı kuzeybatı, açıklarda güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde, öğle saatlerinden itibaren Bodrum-Kaş arasında batı ve güneybatı, Antalya körfezinde güneybatı yönlerden 5 ila 7 kuvvetinde (40-60 km/saat) eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın aynı gün gece saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Başta balıkçılar ve denizcilerimiz olmak üzere meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Meteoroloji, Muğla ve çevreleri için kuvvetli yağış uyarısında da bulunarak “Yapılan son değerlendirmelere göre; Cumartesi (20.04.2024) ilk saatlerden itibaren; Muğla ve ilçelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli yer yer çok kuvvetli (30-70 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kıyı kesimlerde oluşabilecek hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık