Metin Ergun’dan Kissebükü Soru Önergesi

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un cevaplandırması istemiyle, TBMM Başkanlığı’na, Kissebükü ile ilgili bir soru önergesi verdi. Soru önergesi şöyle:

Metin Ergun’dan Kissebükü Soru Önergesi

“Basına yansıdığı şekliyle, doğal ve arkeolojik sit alanı olarak kabul edilen Muğla ilimizin Bodrum ilçesindeki Kissebükü Koyu’nun imara açıldığı iddia edilmektedir.

İddia edilen haberler doğruysa, Türk Milleti’nin doğal varlıklarını koruması ve geliştirmesi birinci önceliği olması gereken bakanlığınızın, doğal önemi önceden tespit edilerek sit alanı olarak kabul edilen bir koyu imara açması her yönüyle üzüntü vericidir.

İddialardan daha vahim olanı ise; Kissebükü Koyu’nun imara açılarak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu ETS Tur şirketinin otel projelerinin gerçekleştirilmesinin amaçlandığıdır.

Bu bilgiler ışığında;

  1. Bir doğa harikası olan Kissebükü Koyu’nun imara açıldığı yönündeki haberler doğru mudur?
  2. Haber doğruysa, bu koyun imara açılmasında ne gibi kamu yararları mevcuttur?
  3. Yine söz konusu haberlerdeki iddialar doğruysa, bu değişiklik Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un şirketinin otel projelerini gerçekleştirmek için mi yapılmıştır?
  4. Çevrenin ve doğal alanların korunması ve geliştirilmesi konusunda yetkili olan bakanlığınızın bu doğa harikası alanın korunması konusunda tavrı nedir?”      

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık