Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

MİFAD HALK OYUNLARI GECESİ’NDE GÖRSEL ŞÖLEN…

Bu sene Milas Folklor Araştırma Derneği (Kulübü) tarafından 8’nci kez düzenlenen ancak geçen haftaki yağışlar nedeniyle ertelenen Kültür Festivali, önceki gün akşam Müzik ve Halk Oyunları bölümüyle Milaslıların karşısına çıktı. Küçük ve büyük yöresel zeybek, 9 bölgeden halk oyunları ve Sirtaki ile Büyük beğeni toplayan gösteri, hazırlanan koreografi ile izleyenlere görsel bir şölen izlenimi verdi.

MİFAD HALK OYUNLARI GECESİ’NDE GÖRSEL ŞÖLEN…

Önceki gün akşam Amfi Tiyatro’da saat: 20.30’da başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Milas Folklor Araştırma Derneği Başkanı Mustafa Emekli, geride bırakılan 7 festivale Milaslıların büyük bir ilgi gösterdiğini, gerek kamu kurum ve kuruluşları, gerekse sivil toplum örgütleri ve diğer derneklerin büyük bir katkı sunduğunu belirterek, festivalin sponsorluğunu üstlenen özel firma ve kişilere de teşekkür etti.

Bu tür organizasyonların zor olduğunu vurgulayan Başkan Emekli, geçtiğimiz günlerde ilk kez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak düzenlenen Halk Oyunları Gecesi’ne de değinerek; “Bu konuda gerçekten çok özel bir diyalog ve işbirliği içerisinde olduğumuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze de teşekkür ediyoruz” dedi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından dernek yönetim kurulu üyeleri anons edilerek izleyenlere tanıtılırken, derneğin kültürel faaliyetleri arasında yer alan kültür envanteri çalışması için derneğe, gönüllülük esasıyla katkı veren Yazar Ahmet Şenol sahneye davet edilerek kendisine teşekkür edildi. Yazar Ahmet Şenol ise Milas’ın çok özel bir kültüre sahip olduğunu belirterek yılın yarısında ilçemize bağlı Boğaziçi Mahallesi’nde, diğer yarısında ise başka bir yerde yaşadığını söyledi. Milas’ta yaşamaktan son derece mutlu olduğunu belirten Şenol, Mifad tarafından hazırlanacak olan kültür envanteri için de hem katkı vereceğini, hem de böyle çalışmanın ortaya çıkmasından mutlu olacağını söyledi.

Derneğin çalışmalarına sağladığı katkı nedeniyle Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a verilecek olan teşekkür belgesini, başkan Tokat’ın şehir dışında olması nedeniyle Başkan V. Mehmet Çayırlı alırken, Başkan Yardımcısı Çayırlı da Milas Belediyesi olarak kültürümüzün yaşatılması için her türlü desteği vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından bireysel ve koro halinde sunulan müzik, sık sık izleyenlerden alkış alırken, kimi zaman da seslendirilen şarkılara izleyiciler eşlik etti.

Minik ‘Efe’ler beğeni topladı…

Bir yıllık eğitimin ardından önceki gün akşam kendilerini izleyen büyüklere öğrendiklerini sergileme fırsatı bulan küçük yaş grubu halk oyunları ekipleri, büyüklerinden alkış alırken, Kafkas dansı, Roman Havası ve 9 bölgenin halk oyunlarıyla; küçük, genç ve büyükler kategorisindeki ekipler, koreografileriyle de geceyi renklendirerek izleyenlerden alkış aldılar.

Gecenin finalinde ise MİFAD Üyeleri tarafından sunulan ‘Sirtaki’ de büyük beğeni topladı.

Bu sene 8’nci kez düzenlenen Kültür Festivali’nin dün akşamki bölümünde ise bale gösterileri sunuldu. Bu konu ile ilgili haberi de gazetemizin yarınki sayısında bulabilirsiniz.

 

   

     

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık