Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Özel Eğitim Öğretmenlerine ‘özel’ eğitim…

2019 MEB Mesleki çalışma dönemi “Özel Eğitimle ‘özel’ olmaya hazır mısınız?” Semineri ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki 1500 Özel Eğitim Öğretmenine, ‘öğrenme güçlüğü’ çeken özel öğrencilere verilecek eğitim konusunda seminer verildi.

Özel Eğitim Öğretmenlerine ‘özel’ eğitim…

Milas Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan öğretmen, veli ve öğrencilerin katıldığı, 5 ayrı oturumda gerçekleşen ‘Özel Eğitimle özel olmaya hazır mısınız?’ başlıklı bir seminer verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Şube Müdürü Ali Rıza Kozak, Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Yavuz Yıldırım, İş Güvenliği Uzmanı Hasan Onur, bazı okul müdürleri, beden eğitimi-müzik ve rehber öğretmenlerin katıldığı seminer, Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Özel Eğitim Öğretmenleri Uğur Bozkurt ve Yusuf Yılmaz tarafından verildi.

Seminerde; Disleksi’nin bir hastalık olmadığı, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu ile ilgili bir durum olduğuna dikkat çekilerek, kimi zaman video, kimi zaman da salondaki öğretmenler sahneye alınarak uygulamalı verilen seminerde, yöntem ve tekniklerin yanı sıra, uygulamalar ve hareket eğitimine yer verildi.

Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve Erasmus proje koordinatörü Ali Rıza Kozak tarafından organize edilen rol model etkinliği ile de öğrenci ve aileleriyle bireysel görüşmeler yapılan proje kapsamında verilen seminerin sonunda, Özel Eğitim Öğretmenleri Uğur Bozkurt ve Yusuf Yılmaz’a birer teşekkür plaketi verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, seminerin sonunda her iki özel eğitim öğretmenine de teşekkür ederek; “5 gün süren bu seminerde gördüğüm kadarıyla siz sevgili meslektaşlarım yeni şeyler öğrendiniz, hem de bunu büyük bir keyifle aldınız. İnşallah bundan sonra bu alanda hepimiz çok daha başarılı olacağız. Sizler kendi okulunuzda, kendi sınıflarınızda bu konuya daha çok önem verecek, hepimizin gözbebeği çocuklarımız yarınlara daha bir özgüvenle hazırlanacaklardır.

Hepinize göstermiş olduğunuz bu ilgi nedeniyle teşekkür ediyor, iyi tatiller diliyorum” dedi.  

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bal, bu tür eğitimlerin 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı içinde sayıca daha fazla olacağını da dile getirdi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık