Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

MİFAD YÖNETİMİNDEN TEŞEKKÜR…

Milas Folklor Araştırma Kulübü (MİFAD) tarafından bu sene 14-16 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenen ancak yağmur nedeniyle ertelenerek, 20-21 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen 8’nci Kültür Festivali’nin ardından MİFAD Yönetim Kurulu tarafından bir değerlendirme yapıldı. Değerlendirmede, festival programına yoğun ilgi gösteren Milas halkına, etkinliklere destek veren kurum-kuruluş ve özel sponsorlara teşekkür edildi.

MİFAD YÖNETİMİNDEN TEŞEKKÜR…

Bu sene 8’nci kez Milaslılarla buluşan Kültür Festivali’nin ardından Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Emekli, yazılı bir açıklama ile hem festivali değerlendirdi, hem de etkinliklere katkı sağlayan kurum-kuruluş ve sponsorlara teşekkür etti. Milaslıların daha önceki 7 festivale gösterdiği ilginin azalmadan devam ettiğini vurgulayan Başkan Emekli tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“14-16 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenen ancak 14 Haziran’daki Satranç Turnuvası’nın ardından diğer gösterilerin yağmur nedeniyle ertelenerek, 20-21 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleşen festivalimiz, bundan önceki yıllarda olduğu gibi yine Milas halkı tarafından beğeni ve ilgi ile takip edildi.

8’nci kez düzenlediğimiz festivalimiz ilk bakışta önceki yıllardan farksız gibi görünse de bu sene özellikle halk oyunları bölümüne ilave edilen farklı bölgelere ait halk oyunları ve modern dans gösterileri, festivalde öne çıkan bölümler oldu.

Müzik ile ilgili etkinler de, geçmiş yıllardan farklı olarak sunulurken, müzik öğretmenlerimiz tarafından yetiştirilen çocuklarımız, performanslarıyla göz doldurdular.

Organizasyon açısından son derece başarılı olduğumuz kanısındayız. Çünkü her yıl bir önceki yıla göre eksiklikleri giderilmiş, üzerine bir şeyler ilave edilmiş organizasyonla halkın karşısına çıkıyoruz.

Tüm branşlardaki eğitmenlerimizin bir yıl boyunca büyük bir emek vererek hazırladıkları gösteriler, yine izleyenlerden tam not aldı. Bu anlamda en büyük alkışı ve teşekkürü festivalde görev alan minik yavrularımız, gençlerimiz ve büyükler kategorisinde halk oyunlarımızı sergileyen kursiyerlerimiz, tüm eğitmenlerimiz hak etmişlerdir. Bizler sadece onların emeklerinin sergilendiği organizasyonun düzenleyicileriyiz.

Elbette bu organizasyonların halkımızla buluşmasını sağlamada ekonomik yönden bizlere destek olan ana sponsorumuz Turgay-Mutlu İnşaat adlı firma adına Bülent Mutlu’ya ve diğer dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

Ve her zaman söylediğimiz gibi, bizleri tüm etkinliklerimizde yalnız bırakmayan değerli Milas halkına ve etkinliklerin duyurulması noktasında sürekli yanımızda olan siz basın mensuplarına teşekkür ediyoruz.

Bugüne kadar düzenlemiş olduğumuz festivallerde bizlerden hiçbir desteğini esirgemeyen Milas Belediye Başkanı Sayın Muhammet Tokat ve tüm belediye personeline, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İsa Bal ve Şube Müdürümüz Sayın Türker Yurtsever’e, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Reşit Özer’e, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Sayın Mustafa Sezgin’e, Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sayın Celal Devrim’e, Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sayın Nurol Paskal’a, Ziraat Odası Başkanı Sayın İsmail Atıcı’ya, ilçemizdeki oda ve derneklerimizin kıymetli yöneticilerine gerçekten yürekten teşekkür ediyoruz. Onların katkısı ve desteği olmasa, bizim bu organizasyonları yapmamız o kadar da kolay olmayacak” dedi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık