Milas Belediye Meclisi Ağustos toplantısı yapıldı

ÖNDER Haber /A.Coşkun EFENDİOĞLU

Milas Belediye Meclisi Ağustos toplantısı yapıldı

Milas Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısı, dün saat 14’te 19 asıl ve 2 ek gündem maddesini görüşmek üzere, mazeretli bir üye dışında tam kadro olarak toplandı.

Toplantıda genellikle imar konularıyla ilgili talepler, görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na sevk edilirken, Komisyona gitmesi gerekmeyen iki konu ise meclis tarafından kabul edildi.

Daha sonra bir vatandaşın, 19 Mayıs Bulvarı üzerindeki konaklama tesisinin İçkili Yerler Bölgesi’ne alınması talebi ile ilgili İçkili Yerler Tespit Komisyonu’nun raporu okundu.

Komisyon, talebi uygun görürken, bundan böyle, çevre yolu üzerindeki 19 Mayıs Bulvarı, Halilbey Bulvarı ve 23 Nisan Bulvarı’ndaki konaklama tesislerinin, yasadaki diğer kıstaslara uyması halinde, içkili yerler bölgesine dahil olması yönünde bir karar da verdi. Yani, bundan böyle, bu bulvarlar üzerindeki sadece konaklama tesisleri, diğer koşullara da uygunluk göstermeleri halinde, ayrıca Belediye Meclisi’nde görüşülmesine gerek kalmaksızın İçkili Yer Ruhsatı alabilecekler.

Bir diğer gündem maddesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Milas-Bodrum karayolu güzergahı ve yakın çevresine ilişkin yapacağı plan çalışması için, Milas Belediyesi’nin yapması gereken planı da yapabilmesi noktasında yetki verilmesine oybirliğiyle karar verildi.

Bu arada, Avşar Mahallesi’nde yapılmak istenen Güneş Enerji Santrali ile ilgili olarak hazırlanmış olan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı da, meclis kararıyla, ek gündeme eklendi ve İmar Komisyonu’nun verilen 10 dakika arada konuyu görüşmesi sonrasında, Komisyon kararı uyarınca onaylandı.

Toplantının sonraki bölümünde, daha önce İmar Komisyonu’na sevkedilmiş taleplerle ilgili Komisyon raporları okunarak, taleplerin bazıları, komisyon raporu doğrultusunda red ya da kabul edildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık