Milas Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı yapıldı

A.Coşkun EFENDİOĞLU -

Milas Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı yapıldı

Milas Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı yapıldı.

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Meclis Üyeleri  Ece Gülen, Halil Ilbıra, İlknur Öner ve Levent Akyer katılmazken 9 ana madde altında 28 gündem maddesi görüşüldü.

 

Ramazan hayırlar

getirsin …

Meclis gündemindeki maddelerin görüşülmesine geçilmeden önce Belediye Başkanı Muhammet Tokat 27-28 Mayıs tarihleri arasında Edirne’de yapılan Tarihi Kentler Birliği toplantısı ve peşinden Bulgaristan ve Romanya’ya yapılan teknik geziler hakkında bilgi verdi ve Ramazan ayının başlamasından dolayı da meclis üyelerine ve tüm İslam alemine Ramazan ayının  hayırlar getirmesini temenni etti.

 

Gündem

Milas Belediyesinin Haziran Meclisi’ndeki gündem maddeleri, genellikle İçkili yerler, Büfe Yeri talepleri, İmar Komisyonlarına  havale edilen konular ve bazı cadde ve sokaklara isim verilmesi maddelerinden oluştu.

Gündemin 2. Maddesinde yer alan Cumhuriyet Mahallesi’ne yapılması istenilen Tenis Kortu ile ilgili konu İmar komisyonuna havale edilirken,  3. Maddede yer alan Cumhuriyet ve Akkent mahallelerinde bulunan Spor Komplekslerinin Belediyenin şartları doğrultusunda, kiralayacaklar tarafından yapılmaları, bakımlarının sürdürülmesi koşuluyla 10 yıl süre ile, açık ihale usulü kiraya verilmesi, Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

İlçede faaliyet gösteren Türk Halk Müziği Derneği’nden gelen Türkocağı Caddesi üzerindeki taşınmazın kendilerine tahsis konusu ise taşınmazın Derneğe tahsis edilmesinin mümkün olmadığı, ancak Belediye ile ortak yapılacak Kültürel faaliyetleri doğrultusunda dernekce kullanılması kararlaştırıldı.

Meclisin bir diğer gündeminde ise, İlçe ve Mahallelerde bulunan bazı cadde ve sokaklara “Şehit Polis İbrahim Bozkurt” , “Nermin Ökdem” , “Muhsin Yazıcıoğlu” ve “Memduh Orhan”  isimleri verilmesi idi.

İsim verilmesi ile ilgili olarak Komisyonca verilen raporların okunmasının ardından Belediye Meclisi, Nermin Ökdem isminin, Salı pazarı alanında terkleri olduğu için, buradaki bir sokağa verilmesine, Ören’in eski Yalı mahallesi muhtarı da olan balıkçı Memduh Orhan isminin ise, sokağın adının yine 24. Sokak olarak kalması şartıyla, altına bir ibare olarak yazılmasına karar verirken,  Muhsin Yazıcıoğlu isminin verilmesinin uygun olmadığına, Şehit Polis İbrahim Bozkurt isminin ise yeni açılacak herhangi bir cadde veya sokağa verilmesine karar verdi.

Diğer gündem maddelerinde yer alan konular ise  ilgili Komisyonlarca okunan raporlar doğrultusunda oybirliği ile kabul edildi.

Milas Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı, Meclis üyelerinin talep ve önerilerinin dinlenmesinin ardından, Belediye Başkanı Tokat’ın, Milas Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca yapılacak geleneksel iftar yemeklerinin programıyla ilgili Belediye Meclisi Üyelerini bilgilendirerek, bugün ilki Selimiye’de yapılacak olan iftar yemeğine meclis üyelerini davet etmesiyle sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık