Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

14 gündem, 9 ek gündemin görüşüldüğü toplantıda, plan ve bütçe komisyon raporları, imar komisyonu raporları karara bağlandı.

Milas Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
  • 07 October 2022, Friday 17:10

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleşen Ekim Ayı Meclis Toplantısı Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nın bazı gündem maddelerinden dolayı iki oturum halinde gerçekleşeceğini belirterek konuşmasına başlayan ve ilçemizde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktararak konuşmasını sürdüren Başkan Tokat, “bu yılki asfalt sezonumuzu bitirdik. 210 bin metrekare asfalt çalışması yapıldı. Baltalıkapı’daki sondaj çalışmaları bitti. Kurtarma çalışmaları başladı. Esentepe'deki çalışmalarımızda ise yavaş yavaş sona yaklaşıyoruz. Bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta tamamlanmış olur. Selimiye Pazaryeri 15 - 20 güne kadar bitiyor. Milas Kapalı Pazaryerinde düzenleme çalışmalarını tamamladık.  Aslında taban betonunda da bir çalışma yapma planımız vardı ama esnaf ve üreticiler biran önce tamamlanmasını talep etti. Geçtiğimiz günlerde Hacıilyas Mahallemizde de bir sağlık evinin temelini attık. İnşallah kısa sürede de tamamlanacak. Menteşe Yürüyüş yolu yenilendi. Cemevi ihalesini yapmıştık fakat ihaleye tek firma katıldığı için iptal ettik. Yeniden ihaleye çıkacak. Beçin Kavşağında da yerel ürünlerin satılabilmesi için bir yer oluşturmayı planlıyorduk. Bu projenin üzerinde de revizeler yapmayı gerek duyduk. Doğalgaz çalışmaları da ilçemizde devam ediyor. Bu çalışmalardan kaynaklanan yol bozulmalarını da tamir etme çalışmamız sürüyor. Kent mobilyaları için geçtiğimiz günlerde ihale yapmıştık. Firma ürünlerin teslimine başladı. Buna bağlı olarak Güllük’te önümüzdeki günlerde sahil projesi kapsamında çalışmalar yapılacak. Ören’in sahil düzenleme projesi ise hazır. Alt yapıya başlanılması için sezonun bitmesi bekleniyor. Bafa Belediye Binamızı çeşitli kurs ve etkinliklerde kullanılması için yeniliyoruz. Beçin’e önümüzdeki günlerde bir futbol sahası yapılması için de çalışmalar yapılıyor. Milas Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı’nın kapasite artırımı için de ayrı bir çalışmamız mevcut” dedi.

Tokat daha sonra ise konuşmasını önümüzdeki günlerde ilçemizde yapılacak olan kültür sanat, şenlik ve kutlama programları ile ilgili bilgi aktararak sürdürdü. 

Açılış konuşmasının ardından gündemde yer alan “2023 Mali Yılı Bütçe Taslağı ve izleyen 2 yılın Gelir-Gider Bütçe Taslağı ve Ücret tarifelerinin görüşülmesi, 2023 Mali Yılı Performans Programının görüşülmesi, Belediyemizin 2023 Mali Yılı Evsel Katı Atık Ücret Tarifelerinin belirlenmesi talebinin görüşülmesi” maddeleri plan bütçe komisyonuna havale edildi.

ŞİRKETİN SERMAYESİ ARTIRILDI

% 100 Sermayesi Milas Belediyesine ait şirketin yeni işletmeler açıp faaliyete başlamak için Ayni ve Nakdi olarak 425.000 paya karşılık gelen 42.500.000 TL olan sermayesini, 75.000 paya karşılık 7.500.000 TL nakdi sermaye artırımı yaparak, toplamda 500.000 paya karşılık gelecek şekilde 50.000.000 TL olması talebi de görüşüldü. Şirket yönetiminin talebi oy birliği ile kabul edildi.

EK ÖDENEK KABUL EDİLDİ

Bazı maddelerin imar komisyonuna havale edilmesinin ardından plan ve bütçe komisyon raporları görüşüldü. “Belediyenin 2022 Mali Yılı Gider Bütçesinin ihtiyacı karşılamayacağı anlaşıldığından, mali yıl içerisinde harcanması zorunlu bulunan 2022 Mali Yılı Gider Bütçesine Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği'nin 37'nci maddesi gereğince, yeni gelir kaynakları gösterilmesi koşulu ile toplam 60.000.000,00.-TL Ek Ödenek verilmesi talebi” oy birliği ile kabul edildi.

ÖREN ÇAY BAHÇESİ’NDE ÜCRETLER DEĞİŞTİ

Gündem maddeleri arasında “Ören Çay Bahçesinde satılacak olan ürünlerin satış ücretlerinin belirlenmesi talebi” de yer aldı. Komisyon tarafından yapılan inceleme hazırlanan rapor doğrultusunda ürünlerin satış fiyatları belirlendi.

O BÖLGE İÇKİLİ YERLER BÖLGESİNDEN ÇIKARILDI

İlçemiz Selimiye Mahallesi’nde yer alan bir eğlence mekanında 18 yaşındaki Zehra Bayır öldürülmüş, bu olay Türkiye gündeminde uzun süre yer edinmişti. Olayın yaşandığı mekan ise geçtiğimiz aylarda mühürlenmişti.

İlçemiz Selimiye Mahallesi Eskipazar Altı Küme Evleri Bölgesi’nin İçkili Yerler Bölgesi’nden çıkarılması talebi ile ilgili hazırlanan İçkili yerler Belirleme Komisyon raporu da mecliste görüşüldü.

Raporun okunmasının ardından oy birliğiyle eğlence mekanın bulunduğu bölge içkili yerler bölgesinden çıkarıldı.

İMAR KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantı daha sonra imar komisyon raporlarının görüşülmesiyle devam etti. Bazı maddeler için ek süre talep edilirken, bazıları red, bazıları ise kabul edildi.

9 EK GÜNDEM MADDESİ İLE TOPLANTI SONLANDI

Ekim Ayı Toplantısı 9 ek gündem maddesinin de görüşülmesinin ardından son buldu. Meclisin ikinci oturumu 24 Ekim Pazartesi günü saat 14’de gerçekleştirilecek.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis