Muğla’da Nüfus artıyor uzman doktor sayısı yetmiyor

​​​​​​​CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla’da uzman doktor açığı nedeniyle hastalara aylar sonrasına randevu verildiğini öne sürerek, “Pandemiden beri söylüyoruz, ‘uzman doktor açığı’ var diyoruz ama duyan yok. Sağlık Bakanlığı, Muğla’nın sesini duymuyor. Gözleri var ama Muğla’daki sorunu görmüyor” dedi.

Muğla’da Nüfus artıyor uzman doktor sayısı yetmiyor
  • 08 October 2022, Saturday 9:16

Uzman doktor açığının büyük bir sıkıntı haline geldiğini iddia eden CHP’li Alban, nüfusu bir milyonu geçen Muğla’daki uzman hekim sayısının ihtiyacın çok altında kaldığını kaydetti.

GÖZ MUAYENESİNE 1 AY SONRA RANDEVU

“Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’ya, Muğla merkez ve ilçelerindeki hastanelerde uzman doktor açığı olduğunu birçok kez söyledik. Bununla ilgili soru önergeleri verdik. Hiçbirine yanıt vermedi” diyen Alban, ilçelerde göz muayenesine aylar sonraya randevu verildiğini ifade etti. Her alanda uzman doktor sayısının artan nüfusun gerisinde kaldığını ifade eden Alban, “Hastane yapmak beton duvarlarla büyük bina yapmak değildir. İçinde uzman doktor yoksa o beton duvarlar neye yarar. Bir an önce Muğla’daki uzman hekim açığının kapatılmasını talep ediyoruz” dedi.

SAĞLIK PERSONELİNE LOJMAN YAPIN

Sağlık personelinin artan kiralar nedeniyle Muğla’ya gelmek istemediğini belirten Alban, lojman yapılması çağrısını yeniledi.

Kendilerine hemen hemen her gün, hastane randevularıyla ilgili şikayet geldiğini söyleyen CHP’li Alban, sorunun çözümünü sağlayacak olan Sağlık Bakanlığı’nın “Muğla’yı unuttuğunu” öne sürdü. En düşük kiranın 5 bin liradan başladığını vurgulayan Alban, “Sağlık personeli aldığı maaşla geçinemiyor. Kiralar uçtu gitti. Bu insanlar kendi geçim derdini düşünürken başkalarının sağlığına nasıl katkı yapsın?” diye konuştu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık