Milas Belediyesi üreticinin ve vatandaşın yanında

​​​​​​​Üreticinin sebzelerini belediye satın alıp dağıtacak.. 

Milas Belediyesi üreticinin ve vatandaşın yanında

Milas Belediyesi tam kapanma sürecinde hem üreticinin hem de vatandaşın yanında olmayı sürdürüyor. 

Çalışmalarına aralıksız olarak devam eden Milas Belediyesi, pazarların kapalı olmasından dolayı mağdur olan esnafın ürünlerini belirlenen fiyat tarifesi üzerinden alacağını duyurdu. Üreticiler ellerinde bulunan ürünleri yarından itibaren 09.00-17.00 saatleri arasında Milas Belediyesi Soğuk Hava Deposu’nda Belediye’ye satışını yapabilecek. Yapılan açıklamada, ürün satışı yapmak isteyen üreticilerin Milas Ziraat Odası’ndan “Üretici-Çiftçi Belgesi” alması gerektiği belirtilirken; Belediye tarafından ürün alımlarının tam kapanma süreci boyunca (17.05.2021 tarihine kadar) devam edeceği aktarıldı. Çiftçiden doğrudan alınan ürünler, ihtiyaç sahibi vatandaşlara Belediye ekiplerince ulaştırılacak. 

“Fiyat Tarifesi Belirlendi”

Milas Belediyesi ürünlerini satmak isteyen üretici için bir fiyat tarifesi de belirledi. Üreticiler, Biber: 2 TL (KG), Fasulye 4 TL (KG), Kabak 2 TL (KG), Salatalık 1 TL (KG), Marul 2 TL (Adet), Yeşillik 1 TL (Adet) şeklinde belirlenen fiyat tarifesine göre ürünlerini Belediye’ye satabilecek. 

“Üreticimizin ve Vatandaşlarımızın Yanındayız”

Yapılan bu çalışmayla ilgili konuşan Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, “Bildiğiniz üzere İçişleri Bakanlığımız tarafından gönderilen tam kapanma genelgesi sonrası pazar yerlerimiz kurulamadı. Bu kapsamda esnafımızın mağdur olmaması adına bir dizi çalışma başlattık. İlk olarak şehrin belirli yerlerine satış noktaları kurma girişimimiz oldu; ancak açıklanan bir yeni genelge sonrası bu çalışmamız yasaklandı. Bizler de hem üreticimizin mağdur olmaması hem de vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya ulaşması anlamında böyle bir çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Milas Ziraat Odası ile iş birliği içinde yapacağımız bu hizmetle birlikte hem üreticinin tarlada kalan ürünlerini değerlendireceğiz hem de ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize sağlıklı gıda ulaştıracağız.” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık