Milas Kent Konseyi: “ENESLER ÖLMESİN!”

Milas Kent Konseyi:  “ENESLER ÖLMESİN!”
  • 14 January 2022, Friday 9:19

Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Fırat Üniversitesi öğrencisi Enes Kara’nın ölümü nedeniyle, bir basın açıklaması yayınlayarak, “Bizler, MİLAS Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak ENES’ler ölmesin diyoruz” dedi.

Kent Konseyi’nin açıklaması şöyle:

“Enes Kara, 20 yaşında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2.Sınıf öğrencisiydi. Hayalleri vardı… Özlemleri vardı… Ama hiçbirini gerçekleştiremeden ölümü tercih etti.

Onu bu karara iten neydi? Hayatının baharında bir genç neden intihar eder ki?

Enes, ne yazık ki ülkenin karanlık yüzü olan cemaatlerin en bilindiklerinden birine mensup bir ailenin çocuğuydu. Aile ne kadar mutaassıp ise de Enes aydınlık düşünceli idi. Ailesinin baskısı ve dini eğitim alsın, maneviyatı güçlensin mantığı ile cemaat evlerinden birinde kalmaya zorlanmıştı. Baskıcı Tarikat zorlamaları sonucu Enes kurtuluşu ölümde buldu.

Atatürk’ün ‘’Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz, en doğru hakiki Tarikat MEDENİYET tarikatıdır. ’sözünden saptığımız sürece ENES’leri kaybedeceğiz.

Şimdi yapılması gereken, buna benzer ölümlerin tekrarlanmaması ve kamuoyu vicdanının yaralanmaması için, karanlık beyinlerin yönetimindeki cemaat yurt ve ev yapılanmaları biran evvel tespit edilerek kapatılmalı ve kamu kaynakları arttırılarak gençlerimizin güvenli, Devlet Yurtlarında kalmaları sağlanmalıdır.

Biz Milas Kent Konseyi olarak bu işin takipçilerinden biri olacağız.

Editör: Celal DURGUN
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık