Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas Kent Konseyi’nden çağrı:

“KÖY OKULLARI AÇILSIN !”

Milas Kent Konseyi’nden çağrı:

Covid-19 pandemisinin yaygınlaştığı ve okulların açılıp açılmamasının konuşulduğu günlerde, Milas Kent Konseyi “KÖY OKULLARI AÇILSIN!” çağrısı yaptı. Milas Kent Konseyi’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“AKP iktidarının ilk yıllarında köylerimizde bulunan köy okulları, ki çoğu ilkokul idi, öğrencileri yüksek nüfuslu köylerdeki okullara nakledilerek kapatıldı. Öğrenci sayısının azlığı, altyapı eksikliği, öğretmenlerin köylerde yaşamak istememeleri gibi nedenlerin ardına saklanarak çocukların ve köy ahalisinin aydınlığa açılan pencereleri kapatılıverdi.

Çocuklar merkez belirlenen okullara araçlarla taşınacak, taşıma ücretleri milli eğitim tarafından karşılanacak, öğrencilere ücretsiz yiyecek dağıtılacak, eğitimin yükü köy halkının sırtından kaldırılacak denilerek kimsenin reddedemeyeceği gerekçelerle itirazların önü kesilerek bu karar sessiz sedasız herkese kabul ettirildi.

Köylerdeki eğitim görmüş (neredeyse) tek görevli olan öğretmenler sahadan çekilerek tüm kırsal alan imamların etki alanına terkediliyordu. Köylere okul yapmayı zul gören hükumet, cami yapmaya erinmiyor, her mahalleye cami dikiyordu. Entelektüel itirazlar rant karşısında ağızlarının suyu akanlar tarafından bastırılıyordu.

Corona virüs nedeniyle erken kapanan okulların açılma zamanı geldi çattı. Okulların açılıp açılmayacağı tartışılırken, çocukların hasta olmasalar bile evlere virüs taşıyacakları konuşuluyor.

Okulların açılmaması durumunda milyonlarca öğrencinin doğacak boşlukta neyle meşgul olacağı bir muamma iken, ebeveynleri çalışan öğrencilerin kontrolsüz geçen zamanda nasıl bakım alacakları da ayrı bir sorun olarak karşımızda durmakta.

Köy okulları bu bahiste bir ara formül olarak elimizi rahatlatabilir.

KÖY OKULLARI AÇILMALIDIR!

Birçok köyün öğrencisini araçlara tıkıştırarak tek bir okulun sınıflarına yığmak yerine, köy okulları gerçek sahiplerine, öğrenciler ve öğretmenlere iade edilmelidir. Her köyün kendi öğrencileri o köyün okulunda eğitim almalı, gerek taşımanın gerekse aynı sınıfta kalabalık olarak eğitim görmenin getireceği hastalık bulaşması riskinden kurtulmalıdır. Anne ve Babalar da çocuklarını gözlerinin önünden ayırmamış olacaklardır.

Hastalık görülmesi halinde de bu durumun idaresi son derece kolaylaşmış olacaktır. Kimin hangi köyden virüs getirdiği, nerelere götürdüğü sorularının yanıtı kolaylıkla bulunacak, Corona virüs enfeksiyonun yönetiminde elimizi rahatlatacaktır. Karantina uygulanması gereken durumlarda bile filyasyon alanı son derece daralmış olacağı için müdahale süresi çok kısalacak, can kaybı ve ağır hastalık tabloları görülmeden müdahale etmenin önü açılacaktır.

Hepimizin göz nuru çocuklarımızın sağlıklı bir eğitim almaları, virüsle bulaşma, hasta olma ve etraflarında bulaştırma olasılıklarının en aza indirilmesi için herkesin kendi köyündeki okullarda eğitim almasını önemli buluyor, köy okullarının tekrar açılmasını talep ediyoruz!”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis