‘Milas Mahalle Muhtarları Derneği’ kuruluyor

Oktay ÇAYIRLI -

‘Milas Mahalle Muhtarları Derneği’ kuruluyor

Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Milas Şubesi’nin olağan genel kurul toplantısı yapıldı… Dernek üyesi muhtarların oybirliğiyle derneğin kapatılmasına karar verildi… İlçemizdeki muhtarlar yaklaşık bir ay sonra ‘Milas Mahalle Muhtarları Derneği’ çatısı altında buluşacaklar…

Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Milas Şubesi’nin olağan genel kurul toplantısı, dün saat 11’de Milas Halk Eğitimi Merkezi salonunda gerçekleştirildi. Genel kurula dernek üyesi muhtarların yanısıra Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer ile Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

 

Takdir sizin

Divana İbrahim Köksal, Gürsel İnce, Mehmet Emin Soydan ve Ferhat Sertbaş’ın seçilmesi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan genel kurulun açılış konuşmasını yapan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Milas Şubesi Başkanı Zekeriya Köse, 1995 yılında kurulan dernek için önemli olan bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Derneğimizin kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür ediyor, ölenlere ise Allah’tan rahmet diliyorum. Derneğimiz genel merkezi Ankara’da bulunuyor ve bizler ise şube olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Şube oluşumuzun mutlaka olumsuzlukları var. Mesela genel başkanımız Adana Ceyhanlı. Kendisi de sürekli Ceyhan’da duruyor. Yani genel merkezimiz Ceyhan’dan yönetiliyor. Başkana ise ulaşmak zor. Bazen yapacağımız çalışmalar bile bu süreçten etkileniyor ve yapılması güçleşiyor. Şimdi yeni bir oluşum için çalışıyoruz. Yeni bir oluşumda fayda var. Takdir sizin” dedi.

 

Diyalog önemli

Dernek Başkanı Köse’nin konuşmasının ardından kürsüye gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yerel yöneticiler olarak hizmet ederken en çok diyaloga dikkat etmeleri gerektiğine vurgu yaparak, “İlçemizdeki sivil toplum örgütleri arasında güzel bir diyalog olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Dernekler, sivil toplum örgütleri sorunların çözülmesi açısından önemli rollere sahipler. Derneğinizin yapılanma süreci bu açıdan önemli” dedi.

 

Satmazsak çalışamayız

Milas Belediyesi olarak mahalle muhtarları ile olan diyalogları ve çalışmalarını da değerlendiren Başkan Tokat, “Belediye olarak mümkün olduğunca imkan, plan ve projelerle, muhtarlarımızla birlikte yerleşim yerlerine bir şeyler yapmayı çok arzuluyoruz. Bizlerin de eksiklikleri mutlaka oluyor. Bu eksikliklerimize rağmen bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Büyükşehir yasası bazı konularda ilçe belediyelerin önünü kesiyor. Yani çalışma yapılması gerekiyorsa bile bu çalışmanın kararını belediyeler büyükşehre sormadan yapamıyor. Makamlar egolarımızı tatmin etme yerleri değil. Hizmet etmek için varız. Daha önce belediye imkanlarıyla 13 mahalleye verilen hizmet şimdi 132 mahalleye verilmeye çalışılıyor. Şu anda hassas bir dönemden geçiyoruz. Büyükşehir yasasının yeniden düzenlenmesi ve 5 yıl sonraki muafiyetlerin ardından ilçe belediyelerinin önü açılacaktır. Bizler şu andaki hassas durumumuzu borçlanma veya gayrimenkul satışı yaparak geçiştirmeye çalışıyoruz. Bu konuda bizleri eleştirenler var. Ama ben bu durum için yapılan eleştirilere her zaman cevap vermeye hazırım. Borçlanma ve gayrimenkul satışı yapmazsak eğer hiçbir çalışma yapılamaz. Ya çalışacağız ya da oturacağız. Çalışmak için gayrimenkul satmak zorundayız. Şartlar ne olursa olsun belediye olarak bizler yıllık çalışma planı yapıp ve bu yıllık çalışma programlarını uygulamak zorundayız. Bu açıdan da belediyemiz merkezdeki ve kırsaldaki mahallelerde programlarına uymaya gayret gösteriyor. Muhtarlar arasında belediyemizin ayrımlar yaptığı yorumları çok insafsızcadır. Ben hatası yüzüne vurulan ve bundan gocunan bir insan değilim. Eksikliğimiz varsa giderilir. İşini takip etmeyen muhtarlar genelde bu tür eleştiri ve yorumları yapıyor. Ben bu kadar muhtarı bir arada bulmuşken şunu tekrar ifade etmek istiyorum. Bizim yönetim anlayışımızda kesinlikle ayrım yoktur. Sizler müracaatlarınızı yapın ve işlerinizi takip edin” dedi.

 

Davet edilmediğimiz

için üzgünüz

Başkan Tokat’tan sonra konuşma yapmak üzere söz alan AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, toplantıdan son dakikada haberlerinin olduğunu ve böylesine önemli bir toplantıya davet edilmemelerinin kendilerini üzdüğünü ifade ederek, “Böylesine önemli bir genel kuruldan son dakikada haberimiz olduğu için üzüldük. Siyasi parti olarak bizler de muhtarlarımızla hizmet alanında yan yana çalışıyoruz. Bölgemiz, hizmet alanımız geniş. Yapılan çalışmalarla ilgili sizlere bugün bilgiler de aktarmak isterdim” dedi.

 

Bizlere de başvuru var

Bazı mahallelere hizmet açısından gerekli özenin gösterilmediği konusunda kendilerine de bilgi aktarıldığını dile getiren Akyer, “Ne yazık ki belediye hizmetlerinden faydalanamadıkları için bizlere de başvuruda bulunan kırsal mahallelerimiz var. İnşallah büyükşehir yasasında yapılacak olan değişiklik köylerimiz ve mahallelerimize hizmetlerin gitmesinde hayırlı olacak. Genel kurulunuz hayırlı olsun” dedi.

Akyer’in davet ile ilgili sitemleri üzerine yeniden söz alan Dernek Başkanı Öz, Milas Kaymakamı Fuat Gürel ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın dışında özel olarak kimseyi davet etmediklerini, buna rağmen gelen misafirlerinin ise başlarının üstünde yeri olduğunu söyledi.

 

Ben de kendimi muhtar

olarak görüyorum

Son konuşmacı olarak söz alan Milas Kaymakamı Fuat Gürel ise, daha önce ilçemizde muhtarların iki tane derneği olduğunu, yapılan girişimler sonucunda birinin geçtiğimiz yıl kapatıldığını belirterek, “Yapılan girişim ve çalışmalarla ilçemizdeki muhtarlarımızı tek çatı altında toplamayı başardık. Ben de kendimi muhtar olarak görüyorum. Çünkü yıllarca köylerimize hizmet götürmeye çalıştık. Bu çalışma ve mücadelenin sonunda ortaya çıkan sonuçlar bizleri çok mutlu ediyordu. Muhtarlarımızla geçmiş yıllarda güzel şeylere imza attık” dedi.

 

Milas’ta yapılacak

çok iş var

Muhtarların bazı fedakarlıklarda bulunarak tek çatı altında toplandıklarını, tek çatı altında toplanmanın faydalı olacağını bir kez daha dile getiren Kaymakam Gürel, “Milas’ta yapılacak çok iş var. Coğrafya geniş. Yerleşim yerlerinin önemli sorunları var. Bu sorunlar sizlerin vasıtasıyla çözülmeye çalışılıyor. Ama bazı sorunlar çözüm için yoğun bir çaba ve gayret istiyor. Onun için bu dernek çok önemli. Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

Oybirliğiyle tasfiye edildi

Yapılan konuşmaların ardından toplantının gündem maddelerine geçildi. Yönetim kurulu faaliyet ve denetim kurulu raporlarının okunarak ibra edilmesinden sonra, salonda bulunan dernek üyelerinin oybirliği ile Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Milas Şubesi tasfiye edildi. Mevcut yönetimin de tasfiye kurulu olarak devam etmesine karar verildi.

 

‘Milas Mahalle Muhtarları

Derneği’ kuruluyor

Oybirliği ile alınan karar doğrultusunda Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Milas Şubesi’nin tasfiye edilmesiyle derneksiz kalan mahalle muhtarları, İbrahim Köksal, Ayhan Demirçivi, Ferhat Sertbaş, Kazım Bayındır, Bekir Keser, Bayram Arıcı ve Mehmet Vasfi Selçuk’un kurucu üyeliğinde oluşturulacak olan ‘Milas Mahalle Muhtarları Derneği’ çatısı altında yeniden buluşacaklar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık