“Milas OSB, çok büyük bir yatırım!”

ÖNDER Haber -

“Milas OSB, çok büyük bir yatırım!”

Milas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu tarafından OSB bilgilendirme toplantısı ve ardından iftar yemeği organizasyonu düzenlendi… Programa Muğla Valisi Amir Çiçek ile yerel yöneticiler, kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile OSB yatırımcıları katıldı…

 

Muhtaç aile ve bireylere

ziyaret

Milas OSB Yönetim Kurulu tarafından Pazar günü akşam Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda bilgilendirme toplantısı ve iftar yemeği programı düzenlendi.

Programa katılmak üzere ilçemize gelen Muğla Valisi Amir Çiçek, program öncesi Milas Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’nda kaydı bulunan 3 aileyi ziyaret etti.

Ziyaret sırasında vatandaşlarla sohbet eden Vali Çiçek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşının yanında olduğunu, her türlü sorunuyla ilgilendiğini, vatandaşın da bir sorunu olduğunda devletine gelmesini ve devletine güvenmesini söyledi. Ziyaretlerin sonunda ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi verilirken, çocuklara da oyuncak hediye edildi.

 

Yapacak çok işimiz var

Vali Çiçek, daha sonra Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Uğur Şeren, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer ve OSB Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte OSB sahasına giderek yapılan çalışmalar hakkında yerinde bilgi aldı.

OSB şantiyesinde OSB çalışanları ve müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Vali Çiçek, “Daha önceki çalışmalara nazaran ciddi ilerlemeler var, ama yapacak daha çok işimiz de var. Milas ve Muğlamızın gelişimi ve istihdamı için son derece önemli olan bu yatırımı bir an önce açarak halkımızın hizmetine sunmalıyız’’ dedi.

Firma yetkilileri ise, Muğla ve Milas için önemli olan OSB’nin çalışmalarını üstlendikleri için gururlu olduklarını belirterek, altyapı işlerinin bir an önce tamamlanması için ellerinden geleni yaptıklarını, arazinin çok zor olduğunu, arazi şartları nedeniyle işlerin yavaş ilerlediğini, ama var güçleri ile çalıştıklarını ifade ettiler.

 

Yoğun mesai harcadık

OSB arazisinde yapılan incelemenin ardından Vali Çiçek ve beraberinde bulunanlar daha sonra MİTSO’ya geçtiler.

MİTSO Labranda Konferans Salonu’nda yapılan OSB Bilgilendirme toplantısında konuşan OSB Müteşebbis Heyeti Başkanı Milas Kaymakamı Fuat Gürel, “Bu yatırım, ilçemiz ve ilimiz için çok önemli. Aslında bütün Muğla’nın yatırımı, ilimizin tek sanayi bölgesi. Yoğun çabalar sonucunda ilçemize kazandırıldı. OSB çalışmalarının bugüne gelmesinde emeği geçen sayın valimize, milletvekillerimize, özellikle önceki dönem milletvekili sayın Ali Boğa’ya, siyasi parti temsilcilerine çok teşekkür ederim. Çok yoğun çaba sarf ettiler. Kaymakamlık, İlçe Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası olarak çok fazla çalıştık. Gece gündüz demeden il içi ve dışında çok yoğun mesai harcadık ve emeğimizin karşılığını aldık. Özellikle onlara çok teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra, Kaymakam Gürel tarafından yapılan sunumda OSB’nin kuruluşundan günümüze dek gelişim süreci anlatıldı.

Milas OSB’nin Muğla İl Özel İdaresi, Milas Belediyesi ve Milas Ticaret Odası tarafından 11.11.1997 tarihinde “müteşebbis teşekkül” olarak kurulduğunu, süreç içinde idari yapılanmalarda oluşan değişiklik nedeniyle Milas OSB’nin Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Milas Belediyesi ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın katılımı ile Müteşebbis Heyet olarak yönetilmekte olduğunu ve Milas OSB’nin 106.28 ha. arazisinin 1998 yılında kamulaştırıldığını belirten Kaymakam Fuat Gürel, halen arazide sürmekte olan altyapı çalışmalarının iki yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

 

Milas OSB, Muğla’da

Teknopark’ın

kurulmasının

sebeplerinden ...

Kaymakam Gürel’den sonra kürsüye davet edilen Muğla Valisi Amir Çiçek, Milas OSB’nin çok büyük bir yatırım olduğuna dikkat çekip çalışmaların biran önce tamamlanmasının önemine değinerek, “Milas OSB ilimiz için ilk oldu. Muğla’da Teknopark’ın kurulmasının da sebeplerindendir. Teknopark’ın bir ilde kurulması çok zor bir iş, önceki üç valimiz ve üniversitemiz uğraşmışlar, OSB olmadığı için sıcak bakılmamış. Muğla’ya geldiğimde bu işi bizzat takip ettim ve ‘bunu Muğlamıza mutlaka kazandırmalıyız’ dedim. Üretiminiz yok, bunun için şu aşamada ihtiyacınız yok deniliyordu. Ben de dedim ki, büyük çaplı üretimimiz olmayabilir ancak turizm, sağlık, tarım, madencilik, enerji gibi birçok ekonomik değerimiz var ve ekonomiye katkısı 2 OSB’den daha fazla. Ayrıca Milas OSB altyapı çalışmaları yapılıyor. Yani Muğla’ya Teknopark yapılması önünde hiçbir engel yok ve çok büyük bir ihtiyaç dedik. Kurul ve Bakanlık nezdindeki girişimlerimiz sonuç verdi ve ilimize kurulmasına karar verildi. İlimizde yapılacak yatırımlar için, teknoloji için önemli bir yatırım oldu. Bunun yanında Milas’ta, Bodrum’da, Fethiye’de küçük çaplı tersaneler var. Bu da ilimiz için önemli bir sektör. Büyük bir tersane kurulması için çalışmalıyız. Yaptığımız ticaretin sürdürülebilirliğini sağlamalıyız” dedi.

 

“Kararlıyız… En kısa

süre içerisinde bacalar

tütecek …”

OSB için ayrılan alanın arazi şartlarının biraz zor olmasına karşılık yerinin çok uygun olduğunu da belirten Vali Çiçek, “OSB arazisi her ne kadar engebeli ve zor olsa da tamamlandığında çok güzel olacak. Hisse sahiplerinin gerçek yatırımlarını buraya yapacağından hiç kuşkum yok. 1997 yılında başlatılmış bir çalışma. Kararlıyız, en kısa süre içerisinde burada bacalar tütecek. Hisse sahipleri, aldıkları arazileri en uygun şekilde değerlendirmeliler. İnşallah iki yıl içerisinde bölgedeki tüm çalışmalar bitecek ve en geç beş yıl içerisinde de firmalar bu alanda faaliyete geçecek. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim’’ dedi.

Vali Çiçek’in yaptığı konuşmanın ardından program düzenlenen iftar yemeği ile sona erdi.

Yemek sırasında ayrıca günün Babalar Günü olması anısına Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer tarafından Vali Çiçek’e hediye paketi verildi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık