Milas Uluslararası Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı 10’ncu kez açıldı

7-10 Mart 2019 tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak 10. Milas Uluslararası Güney Ege Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı, dün itibariyle ziyaretçilere kapılarını açtı. Fuarın resmi açılışı ise bugün Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılacağı törenle gerçekleşecek.

Milas Uluslararası Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı 10’ncu kez açıldı

Dün kapıları ziyaretçilere 10’ncu kez açılan ve bugün Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla resmi açılışı yapılacak olan Milas Uluslararası Güney Ege Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda hazırlıklar tamamlandı. Milas Kaymakamı Eren Arslan, Expolink Fuarcılık Yetkilisi Zeki Erdoğan, MİTSO Başkanı Reşit Özer, MİZO Başkanı İsmail Atıcı ve Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin ile birlikte resmi açılış için yürütülen hazırlıkları yerinde inceledi.

Tarihi Milas Halıları için kurulacak ‘Mezat’a, Bakan Pakdemirli de katılacak

Milas Kaymakamlığı öncülüğünde, Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteğiyle, ilçemize bağlı bazı mahallelerde, unutulmaya yüz tutan tarihi Milas halılarını yeniden canlandırma adına başlatılan proje kapsamında bugün, Güney Ege 10. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’ndaki MİTSO Standında ‘Halı Mezat’ı kurulacak. Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de katılacağı duyurulan mezatta, el emeği-göznuru Milas Halılarının hem tanıtımı yapılacak, hem de dokunan halılar satılmak kaydıyla projeye katılanlara ekonomik destek sağlanmış olacak.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Fuar Organizasyonunu düzenleyen Expolink Fuarcılık Yetkilisi Zeki Erdoğan, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve Milas Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tunahan Bayram, MİTSO’ya ait stanttaki hazırlıkları yerinde inceledi.

Projenin, Milas’ın ve tarihi Milas Halıları’nın tanıtımına büyük bir katkısı olacağını vurgulayan Milas Kaymakamı Eren Arslan; “Proje ile birlikte bugün, halı tezgâhlarının büyük bir bölümü yeniden evlerin salonlarına taşındı ve binbir emek verilerek, orijinal desenleriyle dokunmaya başlandı. Henüz daha projenin başlangıç noktasındayız ancak bu kısa sürede alınan mesafe bile projenin ne kadar doğru ve isabetli olduğunu kanıtlıyor. Geçmişte, halı dokunan tüm mahallelerimizden projeye dâhil olmak için talep geliyor. Bu sevindirici bir gelişmedir. Eminim önümüzdeki süreçte proje, dokuma ile ilgilenen bütün mahallelerimize yayılacaktır.

Öte yandan dokunan halıların satılmasıyla emek veren kadınlarımız da ciddi bir gelir elde edecek ve ev ekonomisine katkıda bulunacaklar. Dokunan halıların tanıtımı ve satışı konusunda Milas Kaymakamlığı, Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Halk Eğitim Müdürlüğümüz ortak hareket ederek, halıların değerinde ve kısa sürede satılmasını sağlayacaktır. Projeye destek veren, katkıda bulunan, özellikle de projeye katılarak halı dokuyan hemşehrilerimize gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ediyorum” dedi.

Güney Ege 10. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın resmi açılış töreni bugün saat: 10.30’da Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla gerçekleşecek.

Fuar’da, 185 işletme yer aldı…

Fuar Organizasyonunu düzenleyen Expolink Fuarcılık Yetkilisi Zeki Erdoğan, bu sene 10’ncusu açılan Milas Uluslararası Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda 185 işletmenin yer aldığını, ilginin geçen yıllara göre daha yüksek olduğunu belirterek, tüm katılımcı firmalara ve ziyaretçilere teşekkür etti.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık