Milas’ın hava kalitesi ‘HASSAS’

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Seyyar Hava Kalitesi İzleme Aracı Milas’ın Atapark Meydanı’na konuşlandı. 19 Şubat Çarşamba gecesi ‘iyi’ olarak tanımlanan hava kalitesi, gündüz saatlerinde orta,  dün ise ‘hassas’ olarak nitelendirildi. 

Milas’ın hava kalitesi ‘HASSAS’
  • 20 February 2020, Thursday 17:02

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait Seyyar-4 Hava Kalitesi İzleme Aracı, Milas’taki hava kalitesini ölçmeye başladı. Atapark Meydanı’nda ölçüm yaparak kaliteyi raporlayan araç, kamuoyunca kritik seviyede olduğuna inanılan hava kalitesini değerlendiriyor. Araçtaki teknik donanım sayesinde hava kalitesi anlık olarak havaizleme.gov.tr adresinden yayınlanıyor. 
Verilere göre Milas’ın hava kalitesi, saatlere göre değişkenlik gösteriyor. Sistemin kurulduğu 19 Şubat gecesi saat 01.00’de hava kalitesi ‘orta’ olarak değerlendirilirken, saat 2.00’den 09.00’a kadar ‘iyi’ olarak ölçüldü. Saat 10.00’dan sonra ise değerlendirme orta seviyesine düştü. Bugün sabah saatlerinden itibaren ise hava kalitesi ‘hassas’ olarak değerlendirildi.
Sistem, hassas derecede ölçülen havanın sahip olduğu şehirler için, “Herkes sağlık etkileri yaşamaya başlayabilir. Hassas gruplar için ciddi sağlık etkileri söz konusu olabilir.” uyarısı yaptı. 
Milas’ta yaşanan hava kirliliğinin ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını belirten vatandaşlar, yetkililerden bir an önce doğalgaz getirilmesini talep ediyor. 
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık