Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

İasos Kazı Başkanı’ndan Başkan Vekili Özgülergil’e ziyaret

 İasos kazı başkanı Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi  Prof. Dr.Asuman Baldıran Milas Belediye Başkan vekili Mustafa Özgülergil’i makamında ziyaret ederek İasos antik kentinde yürütülen Arkeolojik kazılar hakkında bilgi aktardı. Ziyarette Milas Belediyesi KUDEB sorumlusu Arkeolog İ. Ernur Öztekin de hazır bulundu.

İasos Kazı Başkanı’ndan Başkan Vekili Özgülergil’e ziyaret
  • 20 February 2020, Thursday 16:40

Başkanlık makam odasında gerçekleşen ziyarette açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Asuman Balandı, “Bizden önce İasos antik kentinde İtalyanlar kazı çalışmasını yürütüyordu. Son iki yıldır ise biz yürütüyoruz. Çalışmalarımızda öncelikle kazı evi problemimiz var. Mevcut yapı çok küçük ve bahçesinde bir depoya ihtiyacımız var. Proje bazında Milas Mimarlar Odası destek verecek. Aynı zamanda daha önce Muhammet başkanımızla yaptığımız görüşmelerde temizlik işçisi gönderilmesini istemiştik. Yine bu yıl da bu talebimizin karşılanmasını istiyoruz. Bunun dışında  karşılama alanı projemiz var. Bu alan Belediye arazisi üzerine oluşturulacak. Bu anlamda Ernur Bey çalışmalarını yürütüyor. Sizden bu konularda destek istiyoruz” dedi
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın bu ve buna benzer konularda tüm kurumlarla ortak akıl ve kurumlar arası işbirliğine önem verdiğini belirten Başkan Vekili Mustafa Özgülergil, “Milas Belediyesi olarak gereken desteği vermeye hazırız. Temizlik anlamında plan ve programımızı yapalım. Ekiplerimiz o bölgeye geldiklerinde  kapsamlı temizliklerini yaparlar. Milas Belediyesi olarak sadece İasos değil diğer antik bölgelerimize de imkanlarımız çerçevesinde gerekli desteği vermeye çalışıyoruz. Kıyıkışlacık bölgemiz bizim için önemli, bu anlamda da yapılacak olan çalışmalarda belediyemizin destekleri olacaktır” dedi.
Ziyaret için Prof. Dr. Asuman Baldıran’a teşekkür eden başkan vekili Mustafa Özgülergil çalışmalarında başarı diledi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis