Milas’ın Tanıtımı İçin Bir Araya Geldiler

Turizm Haftası, Tüm Türkiye’de olduğu gibi Milas’ta da çeşitli etkinlikler kutlandı. Etkinliklerin Milas’ın tanıtımı ve turizmde hak ettiği değeri alması açısından önemli bir katkısı olacağı vurgusu yapıldı. Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, “Muğla’nın plakasının 48 olması nedeniyle, 48’de 48.’incisi kutladığımız Turizm Haftası ilçemizde hayırlı olsun.” dedi.

Milas’ın Tanıtımı İçin Bir Araya Geldiler
  • 18 April 2024, Thursday 16:29

Milas’ta Turizm Haftası dolu dolu geçiyor.  Bu yıl 48.incisi düzenlenen hafta kapsamında birçok etkinlik gerçekleştirildi. Milas’ın turizm değerleri tanıtıldı.  Hafta nedeniyle de Güllük ile Kıyıkışlacık mahallelerinde dün çeşitli etkinlikler yapıldı.

Turizm haftası etkinliğine Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Garnizon Komutanı Albay Muammer Mersincik, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, TÜRSAB Bodrum İlçe Başkanı Mustafa Demir, STK temsilcileri, kurum müdürleri, gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Milas Kaymakamlığı organizasyonunda gerçekleştirilen 48. Turizm Haftası açılış töreni, 18 Nisan Perşembe günü saat 10.30’da Güllük Mahallesi Hermias Heykeli önünde yapılan kortej yürüyüşü ile başladı.  Davul zurna ve bando takımın da katıldığı kortej yürüyüşünde Milas Yörük Obaları Kültür Derneği üyelerinin halk oyunları ve zeybek gösterileri renkli görüntüler oluşturdu.  Dernek üyelerinin zeybek oyununa Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, protokol üyeleri de eşlik ederken, bu anları çevredeki vatandaşlar da ilgi ve keyifle izlediler.

Saat 10.30’da Güllük Mahallesi’nde yapılan kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlikler; saat 11.00’de Atatürk Meydanı önünde yapılan açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarla devam etti.

“BU COĞRAFYA BİNLERCE YILLIK TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERE SAHİP”

 Günün anlam ve önemine ilişkin ilk konuşmayı Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz yaparken, “Kentimiz ve ülkemizin tarihsel ve kültürel değerlerini ön plana getirip, sunmamız gerekiyor. Geçmiş dönemlerinde turizm komisyonu üyesi olarak yurt dışına gittim. Orada tanık olduğum bir olayı sizlerle paylaşacağım. 150 yıllık bir batık yatı bizlere tarihi bir görsel olarak sunmaya çalıştılar. Bizim ülkemizin özellikle bu coğrafyası, binlerce yıllık tarihi ve kültürel değerlere sahiptir. Bu nedenle de bu konuda kıyas dahi kabul etmez.” dedi.

TURİZM HAFTASI’NIN 48’İNCİSİNİ 48’DE KUTLUYORUZ

Konuşmasına yöneticiler olarak turizm konusunda eksiklerinin olduğu özeleştirisi ile devam eden Başkan Topuz, “Biz bu değerlerimizi hiçbir zaman turizme sunma adına ön plana çıkaramamışız. Bu konuda ayrıştırma yapmadan hepimizin eksiği var. Biz turizm ve tarihi kültürel kavramları yeni yeni önemsemeye başladık. Bundan sonra yöneticiler olarak bölgemizin turizm açısından hak ettiği payı alması için elimizden geleni yapacağız. Güllük bölgemizin turizmden hak ettiği yatırımı ve payı alması için destinasyon çalışmalarını hep birlikte yapacağız.  Turizm haftasının ilçemize ve Muğla’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Turizme yatırım yapan arkadaşlarımızın çalışmalarına da destek vereceğiz.” Dedi.  

Daha sonra kürsüye gelerek söz alan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, katılımcılara ‘hoş geldiniz’ diyerek başladığı konuşmasına, “48’de 48’incisini kutladığımız Turizm Haftası etkinlikleri için buradayız. Milas ve Bodrum’da turizmin 12 aya yayılması için yapılan büyük proje bu etkinlikler önemli bir sac ayağı. Bu ve buna benzer programların bu hedef doğrultusunda önemli bir işlev üstleneceğine inanıyorum. Turizmin 9 aya çıkarılması konusunda ilk hazırlıklarımızı tamamladık. Çok gecikmeden önümüzdeki seneden itibaren turizmin kesintisiz 12 aya çıkarılması ve devam ettirilmesi yönünde toplantılarımız ve planlamalarımız devam ediyor. Milası’mız en önemli yükü üstlenecek ilçe.  Özellikle Güllük Mahallesi turizm açısından en büyük katkıyı sağlayacak mahallelerden bir tanesi. Bu haftayı burada kutlamayı özellikle önemsiyorum.” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hafta kutlamaları, konuşmaların ardından kompozisyon yarışması ödül töreni ve keşkek ikramı ile devam etti. 

Aynı gün saat 12’de Güllük sahilden Kıyıkışlacık’a tekne gezisi düzenlendi. Kıyıkışlacık Mahallesi’nde saat 13’te yapılan halk oyunları gösterisi yerli ve yerleşik yabancılara unutulmaz anlar yaşattı. Etkinlik İasos Antik Kenti gezisinin ardından sona erdi.  

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık