Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milaslı çiftçiler İzmir Agroexpo 2020’yi ziyaret etti

Milas Ziraat Odası üyesi 40 çiftçi, Oda organizasyonuyla, Avrupa’nın dört büyük tarım fuarından biri olarak kabul edilen 15. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarını ziyaret ederek tarımdaki yenilikleri yerinde inceledi.  

Milaslı çiftçiler İzmir Agroexpo 2020’yi ziyaret etti

İzmir 15. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından 6 Şubat’ta açıldı ve 9 Şubat tarihlerine kadar ciddi sayıda ziyaretçi aldı.
Geçmişte olduğu gibi bugün de üyelerinin tarımdaki yenilikleri yakından takip etmesini sağlayan Milas Ziraat Odası, 40 kişilik çiftçi kafilesiyle Avrupa’nın dört büyük fuarından biri olarak kabul edilen 15. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nı ziyaret etti.
MİZOTAR Müdürü Mehmet Emin İnce, Milas Ziraat Odası’nda görevli Yüksek Ziraat Mühendisi Yusuf Ören ve Ziraat Mühendisi Abdullah Öz rehberliğinde fuara katılan Milaslı çiftçiler, tarım aletleri ve traktör stantlarını inceleyerek yeni tarım teknolojileri konusunda bilgi aldı.
Fuarda dünyanın en büyük traktörü olarak lansmanda sergilenen aracı inceleyen çiftçiler, çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilen fuarda yarışmaya katılan boğalara da ilgi gösterdi.
TARIMDAKİ YENİLİKLERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, yine Milaslı çiftçilerle birlikte aynı tarihte Muğla’da, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve T. C. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen “Zeytinin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu Projesi” kapsamındaki yarışmanın ödül törenine katıldı.
Muğla’daki ödül töreni sebebiyle bu yıl İzmir Agroexpo Fuarı’na katılamadığını ifade eden Başkan Atıcı, “İzmir Agroexpo 2020, çok yoğun bir ilgi ve etkinlik programıyla tamamlandı. Çiftçilerimizin fuardan istifade etmeleri, yeni tarım teknolojilerini ve orada verilen eğitimleri almaları tarımdaki başarımız ve sürdürülebilirlik için çok önemliydi.” diyerek, Milas Ziraat Odası olarak düzenledikleri eğitimler ve bu tür fuar gezileriyle Milaslı çiftçilerin tarım teknolojilerini yakından takip etmelerini sağladıklarını ifade etti.
Milas’ta da fuara sayılı günler kaldığını söyleyen Başkan Atıcı, 05-08 Mart 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Güney Ege 11.Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na herkesi davet etti.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık