Milas’ta 132 Mahallenin 4’ünü Kadın Muhtarlar Yönetecek

​​​​​​​31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde gerçekleşen muhtarlık seçimlerinin sonucunda, Milas’ın yeni dönemdeki mahalle muhtarları belirlendi. 132 mahalleden 1 mahallenin muhtarı “eşit oy”  nedeniyle henüz sonuçlanmazken, 58 mahallenin ise muhtarı değişti. Milas’ta geçtiğimiz dönemde hiç kadın muhtar yokken, 2024 seçim sonucunda ise 4 kadın muhtar seçildi.

Milas’ta 132 Mahallenin 4’ünü Kadın Muhtarlar Yönetecek

Milas’ta geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen yerel seçimlerde, seçmenler ilçeyi yönetecek yerel yöneticileri belirlemek için sandık başına gitti. Belediye Başkanlığı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı, Belediye Meclis üyeleri için yapılan oylamanın yanı sıra muhtarlık seçimlerinde de yoğun bir rekabet yaşandı.

28 KADIN ADAYDAN 4’Ü SANDIKTAN ÇIKTI

Milas’ın 132 mahallesi için yaklaşık 400 isim aday olmuş, başvurularda bulunanların 23’ünün ise kadın aday olduğu öğrenilmişti. Kimi mahallede mevcut muhtarlıklarda değişim yaşanırken, kimi mahallede ise aynı muhtarla 5 yıl daha yola devam kararı çıktı.

23 kadın adayın yarıştığı ilçe genelinde merkezde kadın muhtar seçilmezken, kırsal mahallerde 4 kadın muhtar adayı sandıktan çıktı. Bozbük Mahallesi’nde Nasibe Boğa, Ekindere Mahallesi’nde Sıdıka Güner, İkizköy Mahallesi’nde Nejla Işık, Türkevleri Mahallesi’nde ise Ayşen Yaşar muhtar seçildi.

BAHARLI’DA MUHTARI YSK BELİRLEYECEK

Muhtarlık seçiminde benzerine nadir rastlanacak bir olay yaşandı. Baharlı Mahallesi’nde 3 adayın yarıştığı muhtarlık seçiminde iki aday aynı sayıda oy aldı. İki adayın da 139 oy aldığı seçimde kimin muhtar olacağını seçim kurulu belirleyecek.

58 MAHALLE MUHTARI DEĞİŞTİ

Muhtarlık seçimlerini değerlendiren Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ersoy Yılmaz, 31 Mart yerel seçimlerinin hayırlı olmasını diliyorum. 132 mahallemizden 58 mahallemizin muhtarı değişti. Bu değişen muhtarlardan 4 muhtarımız kadın. 1 tane şu anda sonuçlanmayan mahallemiz var. Seçim kurulunun vereceği kararı bekliyoruz. Tüm muhtarlarımıza hayırlı olsun. Görev yapacakları 5 yıl boyunca da başarılar diliyorum.” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık