Milas’ta bayram coşkusu sokaklara taştı

​​​​​​​23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Milas’ta da etkinliklerle kutlandı. Çocukların makamları devralmasıyla başlayan program, çelenk sunumu ile sürdü. Çocuk kortej yürüyüşü ve gösterilerle devam etti.

Milas’ta bayram coşkusu sokaklara taştı
  • 23 April 2024, Tuesday 16:25

İlçemizde ilk kutlama bugün saat 09:30’da Atapark’ta yapılan çelenk sunma programı ile başladı.   Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Aydın’ın Atapark Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Garnizon Komutanı Albay Muammer Mersincik, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Aydın, kurum amir temsilcileri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk töreninin ardından Milas Merkez İlkokulu öğrencileri gerçekleştirdikleri kortej yürüyüşü ile bayram coşkusunu Milas caddelerine taşıdı. Milas Merkez İlkokulu öğrencileri saat 10.00’da okul bahçesinden başlayarak, mini bir şehir turu yaptılar.

Merkez İlkokulu Müdür Yardımcısı Ferhat Yıldız koordinesinde, Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi Bando Takımı eşliğinde yapılan kortej yürüyüşüne protokol üyeleri, Merkez İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri ile misafirler de katıldı. Öğrenciler ellerinde bayraklarla, şarkılar söylerken, vatandaşların alkışları eşliğinde yürüdüler.

Kortej yürüyüşü, Milas Merkez İlkokulu bahçesinden başlayarak, İnönü caddesine çıkış yapıldı. Döner kavşaktan Müştakbey Caddesi’nden devam eden kortej yürüyüşü, Sakarya İlkokulu bahçesinin geçilmesinin ardından, Ulusal Egemenlik Caddesi’ne dönüldü. Cumhuriyet Caddesi üzerinden devam edilerek, tekrar İnönü Caddesi üzerinden okulda sona erdi.  

Kortej yürüyüşünün ardından resmi kutlama töreninin ikinci bölümü saat 10.30’da Merkez İlkokulu bahçesinde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, günün anlam ve önemini belirten konuşma Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Aydın tarafından yapıldı.

Aydın’ın konuşması şu şekilde;

“Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz.

Bugün; kader birliği yapmış, istiklal ve istikbal mücadelesine azimle, kararlılıkla yürekten inanmış ve bu uğurda binlerce canını feda etmekten çekinmeyen aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır. İstiklal mücadelemizin sürdürüldüğü, vatan topraklarının en zorlu, en buhranlı günlerinde doğan Türkiye Büyük Millet Meclisi; milli birliğimizin, milli egemenliğimizin en somut tecellisi olmuştur. Bu birlik ve beraberlik sayesinde zafere ulaşılmış; işgal altındaki topraklarımız, yeniden özgürlüğüne, bağımsızlığına kavuşmuştur.

Bu bayram, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği tarihî bir gün, diğer taraftan yarının büyükleri, geleceğimizin teminatı çocuklarımız için bir şenliktir. Dileğimiz tüm dünya çocuklarının sevgi, barış ve huzur içinde kardeşlik duygularıyla, her günü bayram coşkusuyla yaşamalarıdır. Hepimiz biliyoruz ki yarınların güçlü ve refah Türkiye'sinin genç mimarları; masum ve parıldayan gözleriyle sevgili çocuklarımız olacaktır.

Ulusumuzun en değerli varlığı olan çocuklarımız; barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, yarınlarımızın güvencesidirler. Çocukların sevgi ve hoşgörü dolu bir ortamda yetiştirilmesi, yeteneklerinin geliştirilmesi, beklentilerinin karşılanması, sorunlarına çözüm bulunabilmesi ve umutlarının canlı tutulabilmesi, geleceğine yön verecek güçte bireyler olarak toplumsal yaşamda yer alabilmeleri temel amacımızdır.

Sevgili çocuklar, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yarınlarımızın güvencesi olarak gördüğü sizlere Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı hediye ederek, verdiği değeri göstermektedir. Çünkü sizler Türk milletinin geleceğisiniz. Ulusal varlığımızı ve egemenliğimizi sonsuza kadar sizler yaşatacaksınız.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi saygı, şükran, minnet ve rahmetle anıyor; başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Kutlamalar, öğrencilerin okuduğu şiirler, çeşitli gösteriler ve ödül töreni ile devam etti. Öğrenciler, ödüllerini protokol üyelerinden alırken, minik öğrencilerin sunduğu dans gösterileri ise izleyenlerden tam not aldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık