Milas’ta nasıl belirleneceği belirsiz
ÖNDER Haber -
CHP Genel Merkezi’nin 11 Ocak 2014 tarih ve 2014/2 sayılı Genelgesine göre, 30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerde Belediye Meclis Üyelikleri için eğilim yoklaması yapılacak il ve ilçeler belli oldu
- 14 January 2014, Tuesday 8:00
- A-
- A+
- 847
ÖNDER Haber -
CHP Genel Merkezi’nin 11 Ocak 2014 tarih ve 2014/2 sayılı Genelgesine göre, 30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerde Belediye Meclis Üyelikleri için eğilim yoklaması yapılacak il ve ilçeler belli oldu.
Buna göre, Muğla’da Menteşe, Seydikemer, Fethiye, Marmaris ve Bodrum ilçelerinde tüm üyelerin katılımıyla eğilim yoklaması yapılacak. Eğilim yoklaması sonunda oluşan listeler fermuar yöntemiyle, kadın ve gençlik kotaları gözönüne alınarak düzenlenecek ve CHP’nin o ilçedeki meclis üye sıralaması ortaya çıkacak.
Yönergeye göre, kontenjanda değerlendirilmek isteyen meclis üye adayları, bir dilekçe ile ilçe yönetimine başvurarak bu isteklerini belirtecekler. Kontenjanda değerlendirilmek isteyenler, eğilim yoklaması dışında kalacaklar. Bu yönde talepte bulunmayanların hepsi eğilim yoklamasına katılacaklar.
Bu genelgede belirtilen ilçeler dışında ise, meclis üyeleri sıralamasının nasıl yapılacağı konusunda ise, söz konusu genelgede bir bilgi yok.
Dolayısıyla, mesela Milas’ta meclis üyelerinin nasıl belirleneceği konusunda bir açıklık yok. Ya daha sonra açıklanacak bir tarihte yapılacak ya da merkez yoklaması olarak yapılacak. Konuyla ilgili İl Yöneticileri de, açıklanan yerlerin dışında ne yapılacağı konusunda şu anda herhangi bir bilgi olmadığını belirttiler.
0
0
0
0
0
0
BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU