Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas’ta nöbetçi eczane sayısı 2’ye çıkarıldı

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir’in girişimiyle, Milas ilçesinde eczanelerde yaşanan mağduriyet üzerine nöbetçi eczane sayısı ikiye çıkarıldı. İki nöbetçi eczane uygulaması, yoğunluğun fazla olduğu tespit edilen Cumartesi-Pazar günleri şeklinde hayata geçirilecek.

Milas’ta nöbetçi eczane sayısı 2’ye çıkarıldı

Milas ilçesinde kış aylarıyla birlikte yaşanan gribal enfeksiyon vakalarında artış nedeniyle, bir süredir nöbetçi eczanelerde yoğunluk yaşanıyordu. Hasta ve hasta yakınlarının ilaç temininde sorunlar yaşaması nedeniyle çalışma başlatan Milletvekili M. Yavuz Demir, Muğla Eczacı Odası yetkilileriyle görüşerek, sorunun incelenmesini, vatandaşın mağduriyetinin ortadan kaldırılmasını istedi.
Bunun üzerine harekete geçen Muğla Eczacı Odası, 25 Ocak Cumartesi’den başlamak üzere her hafta sonu Cumartesi-Pazar günleri bir olan nöbetçi eczane sayısına bir adet daha ekleme yapma kararı aldı. Buna göre, 24 saat açık olan nöbetçi eczane yanına, sabah 08.00-00.00 saatleri arasında belirlenen başka bir nöbetçi eczane de hastalara hizmet verecek. Hasta yoğunluğuna göre, nöbet saati uzatılabilecek. Nöbetçi eczane seçiminde, hastaneye ve ilçe merkezine yakınlık kriterleri de vatandaşın lehine düzenlenecek. İki nöbetçi eczane uygulaması mart ayına kadar devam edecek. Ayrıca, yazılım sisteminden kaynaklı e-reçete uygulamasının da yaygınlaştırılması için Muğla İl Sağlık Müdürlüğü düzenlemeler yapacak.
AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, nöbetçi eczaneler önünde vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğu görüntülerin kendilerini üzdüğünü belirterek, “Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini ilk aşamadan son aşamasına kadar kaliteli alabilmesi için uğraş veriyoruz. Uygulamadan kaynaklı aksaklıkların giderilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Muğla Eczacı Odamıza sorunun çözümüne katkı nedeniyle teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.” ifadelerini kullandı.  


 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis