Milas'ta Orman Yangınlarına Karşı Kapsamlı Tatbikat ve Eğitim Gerçekleştirildi

Muğla'nın Milas ilçesinde, Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde görev yapan yangın söndürme ekipleri, orman yangınlarıyla mücadele konusunda önemli bir iş başı eğitimine katıldı. 18 Nisan Perşembe günü, Denizcik Orman İçi Deposunda gerçekleştirilen eğitimde, teknik personel, muhafaza memurları ile arazöz ve yangın söndürme ekipleri yoğun bir katılım gösterdi.

Milas'ta Orman Yangınlarına Karşı Kapsamlı Tatbikat ve Eğitim Gerçekleştirildi

OYM Şube Müdürü Fedai Erdemli'nin koordinasyonunda düzenlenen bu eğitime ayrıca orman gönüllüleri de dahil oldu. Eğitimin açılışında bir konuşma yapan Milas Orman İşletme Müdürü Mehmet Uysal, ekiplerin sürekli olarak güncellenen teknikler ve yeni donanımlar hakkında bilgilendirilmesinin önemine vurgu yaptı. Uysal, "Yangın sezonuna hazırlıklı girmek ve olası felaketlere karşı en iyi şekilde müdahale edebilmek için bu tür eğitimlerin büyük önemi var." dedi.

Eğitimin temel amacı, ekiplerin yangınla mücadelede kullanacakları malzemeleri kontrol etmek, doğru şekilde kullanmalarını sağlamak ve bu süreçte gerekli bilgi ve becerileri kazandırmaktı. Katılımcılara, orman yangınlarına ilk müdahale teknikleri konusunda detaylı bilgiler verildi ve kişisel koruyucu donanımların nasıl kullanılacağı pratik olarak gösterildi. Eğitim, gerçeği aratmayan bir tatbikatla son buldu. Bu tatbikatla birlikte, Milas Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, olası yangınlara karşı hazırlıkları gözden geçirilmiş oldu. Yapılan Tatbikatın Ve Bu başarılı organizasyonun ,bölge müdürlüğünden tam not almış oldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık