Milas’ta Sol Parti’den 10 Ekim Anması

Sol Parti Milas İlçe Örgütü, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nın 9. yıldönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, barış, demokrasi ve emek mücadelesine vurgu yaptı. Açıklamada, 2015’teki saldırıda hayatını kaybeden 104 kişi anılarak, iktidarın şiddet ve korku iklimi yaratma çabaları kınandı. "Kaybettiklerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız!" ifadeleriyle yapılan çağrıda, katliamın sorumlularının hesap vereceği belirtildi. Ayrıca, eşitlik, özgürlük ve barış mücadelesinin devam edeceği vurgulandı.

Milas’ta Sol Parti’den 10 Ekim Anması
  • 10 October 2024, Thursday 11:21

Sol Parti Milas İlçe Örgütü tarafından yapılan yazılı basın açıklaması şu şekilde;

“10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın üzerinden bugün tam 9 yıl geçti. 7 Haziran 2015 seçimleri sonrasında ülkeye egemen hale getirilmeye çalışılan şiddet ve korku iklimine karşı barışı, demokrasiyi ve emeğin haklarını savunmak için DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından, yurttaşlar olarak hepimiz 10 Ekim’de yapılacak “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi”ne katılmak üzere Ankara’ya davet edilmiştik. Yapılan çağrıya kulak veren onbinlerce yurttaşımız emek, barış ve demokrasi özlemiyle Türkiye’nin dört bir yanından yola çıkmış ve Ankara Garı önünde buluşmuştu. 10 Ekim 2015 sabahında bu alanda yüreklerinde sevgi, gözlerinde gülümseme, dillerinde barış türkülerinden başka bir şeyleri olmayan onbinlerce kişi, bizim gibi kardeşçe yan yana duruyordu. Ülkemize hakim olan o karanlık dönemde, hepimize umut veren bu coşkulu birliktelik ne yazık ki, saat 10.04’te birbiri ardına patlatılan iki bomba ile kana bulandı. Dinci terör örgütü IŞİD tarafından canlı bombalarla gerçekleştirilen kanlı saldırı sonucunda, 104 arkadaşımız hayatlarını yitirdi, 500’e yakın arkadaşımız da yaralandı ve sakat kaldı. Bu alçak saldırı, herkesin bildiği gibi, Ankara’nın tam ortasında ve devletin hemen gözü önünde gerçekleşti.

Herkes tarafından bilinmelidir ki; insanlığa karşı işlenen bu suçları işleyenler ve faillerini gizleyenler, bu suçların ortaklarıdır ve gün gelecek hesap vereceklerdir.

İktidarlarını korumak için toplumu kaos ve şiddet sarmalına sürükleyenleri asla unutmayacağız. Kardeşlerimizin hayatlarından, bizlerin acılarından oy devşirenleri asla affetmeyeceğiz.

Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesi yitirdiğimiz arkadaşlarımızın en büyük emanetidir. Bizler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Türkiye tarihinin en büyük kitle katliamında kaybettiğimiz bütün arkadaşlarımızı, saygı ve özlemle anıyor ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Katliamın 9. yılında, bir kez daha sesleniyoruz:

Kaybettiklerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız!

Sorumlularını unutmayacağız, affetmeyeceğiz!

Yaşasın Emek, Barış ve Demokrasi Mücadelemiz!

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık