Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

 “Milyonlarca emekli, bayrama yoksuluk ve burukluk içinde giriyor”

Tüm Emekliler Sendikası Milas Temsilciliği, bayram nedeniyle bir basın açıklaması yaparak, emeklilerin durumu ve taleplerini ortaya koydu.

 “Milyonlarca emekli, bayrama yoksuluk ve burukluk içinde giriyor”

Açıklama şöyle:
“Bir bayrama daha giriyoruz. Ancak, emekliler, bu bayramda da, yine buruk, yine üzgün ve yoksul. Bayramları, bayram gibi karşılayamıyor. Torunlarına ve sevdiklerine, doğru dürüst bir hediye bile alamayışın burukluğu içindeler. Çünkü emekliler, iktidarın, yıllardır izlediği ekonomik ve sosyal politikalar sonucu, açlık ve yoksulluk sınırında yaşamaya mahkum edildiler. Milyonlarca emekli, bırakın bayram kutlamayı, ayın sonunu nasıl getireceğinin çaresizliği içinde. Büyük kentlerdeki emekli arkadaşlarımız, çarşı-pazarı unuttular. Pazar artıklarını toplar durumdalar. Ne yazık ki iktidar, emeklileri görmüyor. durumlarını düzeltici iyileştirmeleri yapmıyor. İzlenen politika, zengini daha zengin, yoksulların da, daha yoksullaştığı bir politikadır. Emekli sendikaları ve emekliler, yarın seçimde, bu durumu mutlaka değerlendirecektir.
İktidar,TÜİK aracılığıyla bir enflasyon açıklatıyor. Bu gerçekdışı, uyduruk enflasyona göre de, sadaka gibi yüzdelik zam veriyor. Doğal olarak, bu fantastik rakamlar da, biz emeklileri, açlık ve yoksulluk içinde yaşamaya mahkum ediyor. Zaten, iktidarca verilen komik zamlar da, yükselen enflasyon, döviz kuru ve gıda fiyatları yüzünden eriyip gidiyor. İktidarı, hayatımızın gerçekleri üzerinden hesap yapmaya çağırıyoruz.
Emekliler, ne zaman insanca yaşam koşullarının sağlanmasını istese, iktidar, vatan -millet, din iman söylemlerine ve ülkenin ekonomik koşullarının zorluğuna sarılıyor. Emekliler olarak, bizler inanıyoruz ki; adaletli bir şekilde dağıtılırsa, toplum kesimleri ayrıştırılmazsa, plansız, programsız yatırımlar yerine, istihdama yönelik yatırımlar yapılırsa, yağma ve talan yapılmazsa, lüks yaşam harcamaları kısıtlanırsa, ülkemizin kaynakları, hepimize yeter. Yeter ki niyet olsun. Ekonomi bakanı, içinde bulunduğumuz ekonomik ve virüs krizinde, 526 milyar lira destek ve yardım yaptık diyor. Emekliye gelen tek bir kuruş destek ve yardım yoktur. Bu paralar, kimlere ve nerelere gitmiştir? Yapılan destek ve kaynaklar nedense, emeklilere hiç uğramıyor. Maske, kolonya ve dezenfekten maddeleri bile verilmedi. ‘Paran kadar eğitim, paran kadar sağlık’ ticaretinden sonra, emeklilere şimdi de, ‘paran kadar maske’ rezilliği çıktı.
EMEKLİ ARKADAŞLAR, ÇAĞRIMIZ SİZEDİR: Emekliler, mutlaka, sendikal bir örgütlülük içinde yer almalıdırlar. TÜM EMEKLİLER SENDİKASI OLARAK, GENEL MERKEZİMİZDEN, 103 ŞUBE VE TEMSİLCİLİKLERİMİZ OLARAK, TÜM EMEKLİLERE KAPIMIZ AÇIKTIR. Sendikamıza üye olalım. BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLARALIM. Haklarımızı birlikte arayalım. Tek başına kurtuluş yok.
Emekliler olarak, perişanlık içinde değil, bayramlarımızı, artık, bayram gibi kutlamak istiyoruz.
BAYRAM İKRAMİYESİ DİYEREK, ERKEN ÖDENEN PARALAR SOSYAL DESTEK SAYILMALIDIR
BAYRAM İKRAMİYELERİ, EN AZ 2000 LİRA OLARAK, HER İKİ BAYRAMDA DA, ÖDENMELİDİR.
MAAŞLARIMIZ, GERÇEK ENFLASYON ÜZERİNDEN, YAŞANABİLİR ÖLÇÜLERLE BELİRLENMELİDİR.
EMEKLİLERİN, SENDİKA VE STATÜSÜ YASALARI ÇIKARILMALI, SENDİKALARIN TOPLU SÖZLEŞME HAKLARI SAĞLANMALIDIR
ÇALIŞTIĞIMIZ DÖNEMLERDE, EŞİ ÇALIŞMAYAN PERSONELE, ÖDENEN ‘ÇALIŞMAYAN EŞ PARASI’ EMEKLİLİKTE DE ÖDENMELİDİR
EMEKLİLER ARASINDAKİ MAAŞ FARKLILIKLARI GRUPLARI, ORTADAN KALDIRILMALIDIR.
EMEKLİLERDEN KESİLEN, SAĞLIK KATILIM VE İLAÇ KESİNTİLERİ, KALDIRILMALIDIR. SALGIN VE KRİZ DÖNEMİNDE EMEKLİLERE, SAĞLIK YARDIMI VE DESTEĞİ SUNULMALIDIR
HASTANELERDE, EMEKLİLERİN ÖZEL RAHATSIZLIKLARI İÇİN POLİKLİNİKLER KURULMALIDIR
EMEKLİLERE, FATURA DESTEĞİ SAĞLANMALIDIR, TREN, UÇAK, GEMİ YOLCULUKLARINDA VE KAMU DİNLENME TESİSLERİNDE İNDİRİM SAĞLANMALIDIR.
YAŞASIN EMEKLİLERIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELESİ
YAŞASIN TÜM EMEKLİLER SENDİKASI
TÜM EMEKLİLER SENDİKASI MİLAS TEMSİLCİLİĞİ
 

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis