Minik Öğrenciler doğayla buluştu

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Minik Öğrenciler doğayla buluştu

Milas Havva Ersoy Anaokulu’nun minik öğrencileri okul tarafından düzenlenen gezi kapsamında Milas Belediyesi’ne ait serayı gezdi. Gün içinde gruplar halinde serayı ziyaret eden minik öğrenciler, burada yetişen çiçekleri yakından görme şansı yakalarken, Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Çoban’dan da bilgi aldılar.

Gün içerisinde Havva Ersoy Anaokulu’nda eğitim gören 120 mink öğrenciyle bir araya geldiklerini belirten Milas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Çoban; “Seramız, çevrede bulunan okulların da doğayla bir araya gelmelerine ortam sağlıyor. Çeşitli okullardan gelen öğrencilerimiz burada ağaç ve çiçekler hakkında bilgiler öğreniyor, toprakla haşır neşir olmaları sağlanıyor. Kendi elleriyle diktikleri çiçekleri evlerine götürerek, onlarda doğaya olan sevginin oluşmasının önünü açıyoruz” dedi.

Günümüzde çocukların apartman dairelerine hapsedildiğini ve bilgisayar ya da televizyon karşısında zaman geçirdiğini ifade eden öğretmenlerse; çocukların büyük ölçüde doğadan kopuk yetiştiğine dikkat çekerek, “Dışarı çıkarıldıklarında ise anne ve babalar çocuklarını alışveriş merkezlerine götürmeyi tercih ediyor. Doğadan kopuk yaşayan çocuklar, çiçek ve bitkilerin nerede ve nasıl yetiştiklerini görüp bilgi sahibi olamıyorlar. Amacımız, doğaya karşı ilgi uyandırmak, çiçek ve bitkilerin yetişme aşamalarını gözlemlemelerini ve kendi elleriyle toprağa fidan dikme imkanı bulmalarını sağlamak” dediler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık