Minik Öğrencilerden ve PTT Personelinden Örnek Davranış

PTT A.Ş.’nin, ‘Atık Pil Toplama ve Geri Dönüşüme Kazandırma` projesi kapsamında; Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anaokulu Öğrencileri ile PTT personeli 23.200 kilogram atık pil topladı.

Minik Öğrencilerden ve PTT Personelinden Örnek Davranış
  • 30 April 2024, Tuesday 12:02

PTT A.Ş.’nin çevre bilinci ve sosyal sorumluluk etkinlikleri kapsamında 10 yılı aşkın süredir, TAP ile sürdürmekte olduğu “Atık Pil Toplama” kampanyası kapsamında toplanan piller, geri kazanım tesislerinde tekrar değerlendirilmek üzere, Milas PTT Merkez Müdürlüğü aracılığı ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP)’ne gönderildi.

Toplanan 23.200 kilogram atık pil, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anaokulu Öğrencileri, Minik TEMA Sınıf Öğretmeni Filiz Sarıgül, PTT Milas Merkez Müdürü Nazife Çetin, TEMA Milas İlçe Sorumlusu Mehmet Nergiz ve PTT personeli tarafından TAP’a gönderildi.

Çevreye verilen önemin ve duyarlılığın arttırılması için çalışmaların devam edeceğini söyleyen TEMA Milas İlçe Sorumlusu Mehmet Nergiz, atık pil ve akümülatörlerin toplanması ve kontrolü yönetmeliği gereğince radyoaktif kirliliği ve diğer ağır metallerin alıcı ortamlara verilmeden geri kazanıma tabi tutularak hem çevre kirliliğini hem de ekonomiye kazandırılması konusunda, bu tür çalışmaların hızlandırılması ve çevreye verilen önemin artırılması gerektiğini vurguladı.

Vatandaşların atık pil konusunda daha duyarlı olmasını isteyen TEMA Milas İlçe Sorumlusu Mehmet Nergiz, “Atık Pillerin Kontrolü Yönetmeliği kapsamında atık pil kutuları il merkezinde ihtiyaç duyulan eğitim kurumları ve kamu kurumlarına dağıtılmış olup, atık piller konusunda eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Bu çerçevede toplanacak atık piller TAP derneğine gönderilecektir. İlçemiz merkezinde atık pillerin toplanmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor.” Dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık